Την Πέμπτη, ο 46χρονος που κατηγορείται για τους πυροβολισμούς εναντίον τεσσάρων παιδιών στο Αίγιο οδηγήθηκε στη φυλακή, έπειτα από την απολογία του στην ανακρίτρια.
Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή του, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι δεν είχε σκοπό να τραυματίσει κάποιον.
Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τις Αρχές, καθώς δήλωσε:
«Δεν πιστεύω ότι βρίσκομαι σε αυτή τη θέση σήμερα, δεν περίμενα πότε να τραυματίσω άνθρωπο».
Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το βράδυ του περιστατικού άκουσε τα σκυλιά του να γαβγίζουν και, όταν βγήκε έξω από το σπίτι του, δεν είδε κανέναν. Προς εκφοβισμό, φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα, χωρίς να παρατηρήσει την παρουσία των παιδιών. Υποστήριξε ότι όταν πυροβόλησε, πίστευε ότι δεν υπήρχε κανείς γύρω του και ανέφερε ότι επέστρεψε στο σπίτι του και κοιμήθηκε, δεδομένου ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις.
Όσον αφορά τα όπλα που βρέθηκαν κατά την έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του, ισχυρίστηκε ότι ήταν κειμήλια και δεν τα είχε δηλώσει λόγω αμέλειας. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, δήλωσε: «Με ενοχλούσαν οι φωνές, ήταν έντονες. Πήρα την καραμπίνα και πυροβόλησα για να τους τρομάξω, δεν ήθελα να τους τραυματίσω». Ο 46χρονος είχε χρησιμοποιήσει κυνηγετική καραμπίνα για τους πυροβολισμούς κατά των παιδιών.
![]()
