Συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποιούν συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.
Όπως επισημαίνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις, η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας και των Συνταξιούχων. Οι συνταξιουχικές οργανώσεις, όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, οργανώνουν σε όλη τη χώρα συγκεντρώσεις, διεκδικώντας τα αιτήματα των συνταξιούχων για μία καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το videoΤονίζουν ότι οι συνταξιούχοι όλα τα χρόνια της κρίσης έχουν υποστεί τεράστιες καταστρεπτικές περικοπές σε όλα τους τα δικαιώματα και επισημαίνουν: «Δεν θα κουραστούμε να διεκδικούμε, όσα μας έχουν αφαιρεθεί».
Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις που πραγματοποιούν τη σημερινή πορεία, είναι οι εξής: ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ — ΠΕΣ ΝΑΤ- ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ.
![]()
