Με μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα αντέδρασαν οι κάτοικοι της Χίου στο κλείσιμο του αεροδρομίου για τέσσερις μήνες, από τις 15 Νοεμβρίου, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί μέτρα για την κάλυψη του συγκοινωνιακού κενού.
Η κινητοποίηση έγινε με φόντο το κλείσιμο του αεροδρομίου, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
«Μας πνίγει το δίκιο», είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Λεγάτος, ζητώντας επιτάχυνση των εργασιών και πυκνότερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, σύμφωνα με το alithia.gr.
«Δώστε λύση, θα μας βρίσκετε συνέχεια στην πλατεία», είπε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Χίου Γ. Μαλαφής, ενώ από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου ο αντιπεριφερειάρχης Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής επεσήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει το αίτημα της Χίου.
«Γίνεται κλείσιμο χωρίς να έχει δει κανείς τα ιδιαίτερα προβλήματα, που θα δημιουργηθούν στον τομέα υγείας», είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιάννης Γεωργιάδης.
Την κυβερνητική πολιτική κατήγγειλε ο Παναγιώτης Νικήτας από το Ν.Τμ. της ΑΔΕΔΥ.
Αντισταθμιστικά μέτρα σε όλη τη διάρκεια του αποκλεισμού ζήτησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μάνος Μυσιρλής, καθώς και καλύτερη οργάνωση του εργοταξίου, ενώ στις συνέπειες που θα έχει για την τοπική κοινωνία ο αεροπορικός αποκλεισμός του νησιού αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΜΧ Γιώργος Τούμπος. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μιχ. Τσακός ζήτησε βάρδιες όλο το 24ωρο για να προχωρήσει το έργο και αναφέρθηκε επίσης στους 50 εργαζόμενους στο αεροδρόμιο που θα μείνουν χωρίς δουλειά όσο διάστημα αυτό παραμείνει κλειστό.
Άμεση λύση με αντισταθμιστικά μέτρα ζήτησε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών πατ. Γιώργος Κωνσταντίνου, ενώ για αιφνιδιασμό και έλλειψη εμπιστοσύνης μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, Γιώργος Μεργές.
πηγή: ertnews.gr
![]()

