Σε κατάσταση αυξημένης κινητοποίησης βρίσκονται οι πυροσβεστικές και οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας στη Ρόδο, καθώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά περίπου στις 14:10 στην περιοχή του Αταβύρου, σε μεγάλο υψόμετρο, ανάμεσα στα χωριά Έμπωνας και ‘Αγιος Ισίδωρος.
Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, σε περιοχή χωρίς δάσος, αλλά χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω των συνθηκών που επικρατούν. Για τον λόγο αυτό, έχει σημάνει συναγερμός, με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν από την πρώτη στιγμή.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστου Ευστρατίου, και του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Ρόδου, Μιχάλη Θωμάτου, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον περιορισμό της φωτιάς, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή των εναέριων μέσων που εδρεύουν στη Ρόδο, τα οποία απογειώνονται για να ενισχύσουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.
Παράλληλα, κινητοποιούνται εθελοντικές οργανώσεις και δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής, με στόχο την άμεση οριοθέτηση της πυρκαγιάς και την αποτροπή της εξάπλωσής της. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, με τις αρχές να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της φωτιάς.
![]()

