Η συναυλία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, με τη Νατάσσα Μποφίλιου, θα γίνει τη Δευτέρα 9 Νοέμβρη, στις 20.00, με αφορμή τα 53 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Στη σκηνή θα βρεθούν επίσης οι Ηλίας Βαμβακούσης, Βασίλης Προδρόμου, Μιχάλης Ατσάλης και Γιάννης Δάφνος.
Η εκδήλωση, με τίτλο «Αυτά τα δέντρα δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό», σύμφωνα με την ΚΟΑ του ΚΚΕ, έρχεται ως συνέχεια του μεγάλου πολιτικού ανοίγματος του προηγούμενου διαστήματος και ως ώθηση για την προετοιμασία και τη μαζική συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία την Τρίτη 17 Νοέμβρη.
Η ΚΟΑ αναφέρει ακόμη ότι στη συναυλία θα ακουστούν τα «τραγούδια του αγώνα και της φωτιάς», έργα μεγάλων συνθετών και ποιητών, γραμμένα μέσα στη φωτιά της αντιδικτατορικής πάλης, σε συνθήκες διώξεων και παρανομίας.
Όπως σημειώνει, πρόκειται για τραγούδια που σαλπίζουν νέους αγώνες, μπορούν να εμψυχώσουν για τις μάχες που δίνονται, να βαθύνουν τη σκέψη και τον προβληματισμό, να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη και να διευρύνουν τη γνώση για την Ιστορία των αγώνων του λαού, αναδεικνύοντας το καθήκον της πάλης για την ανατροπή του άδικου καπιταλιστικού κόσμου και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.
![]()
