Πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή της Λυρκείας Αργολίδας. Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 (ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ / EUROKINISSI)

Συνολικά 45 φωτιές σε όλη τη χώρα μέσα σε λίγες ώρες | Εστάλησαν 11 μηνύματα από το 112

Πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αττική, Αρκαδία, Λακωνία, Κορινθία, στην Λευκάδα και στη Θήβα.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται σήμερα όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας με πολλαπλά πύρινα μέτωπα να εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης στην επίσημη ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα.

propoli

Σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη, μόνο τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκαν συνολικά 45 πυρκαγιές. «Δίνουμε σκληρές μάχες για να τις αντιμετωπίσουμε και σε κάθε περίπτωση ισχυρές και επίγειες δυνάμεις επιχειρούν διαρκώς. Το 112 απέστειλε 11 μηνύματα, είτε για την ενημέρωση των κατοίκων, είτε για την απομάκρυνσή τους σε ασφαλή περιοχή».

«Στην Κεφαλονιά, το Αγρίνιο, τη Λειβαδιά και τη Θήβα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν τα μέτωπα. Σε μερικές περιπτώσεις, η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνά τα 95 χλμ την ώρα, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών» ανέφερε, εξηγώντας ότι υπήρχαν και δυσκολίες προσέγγισης των εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες καλύτερη εικόνα έχει αυτή τη στιγμή η φωτιά στη Μεγαλόπολη, ενώ δύσκολη θεωρείται η φωτιά στο Μαστραντώνη Αχαΐας.

Η φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι και στην Κορινθία ελέγχθηκαν ήδη. Στο Μαύρο Λιθάρι άνοιξε και η Αθηνών-Σουνίου που είχε κλείσει νωρίτερα.

Loading