Τα νέα «φτερά» της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα, πετούν αυτή την ώρα πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης
Επειτα από απ’ ευθείας πτήση δύο ωρών, τα δικινητήρια γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη αναμένεται να προσγειωθούν στη βάση τους, στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα στις 12:30.
Πριν την προσγείωσή τους στην Τανάγρα, όπου θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα, τα έξι Rafale που θα πιλοτάρουν εκπαιδευμένοι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας θα πετάξουν άνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Τα τέσσερα από τα έξι Rafale (τα συγκεκριμένα αποκτήθηκαν μεταχειρισμένα από τη γαλλική πολεμική αεροπορία) είναι μονοθέσια και τα άλλα δύο διθέσια. Στα διθέσια Rafale, συγκυβερνήτες στο πιλοτήριο είναι Γάλλοι εκπαιδευτές της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault.
Δείτε live
Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) υπογράφτηκε πριν από περίπου ένα χρόνο – συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου 2021 – από τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλου και τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί. Η πρόκτησή τους θα στοιχίσει 2,32 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα που φέρουν.
Συνολικά, η Ελλάδα θα προμηθευτεί 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για την αγορά επιπλέον έξι καινούργιων μαχητικών αεροσκαφών Rafale.
Δείτε επίσης: Χριστοδουλάκης: «Τα Rafale αγοράστηκαν με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων» (pic)
- Ν. Χαρδαλιάς: «Η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών προτεραιότητα σε κάθε γειτονιά της Αττικής»
- Βουλή: «Η πρόταση για Προανακριτική δεν έχει απορριφθεί» – Συνταγματική εκτροπή καταγγέλλει καθηγήτρια του ΑΠΘ
- Π. Φάληρο: Η μητέρα εγκατέλειψε το τραυματισμένο κοριτσάκι στη θάλασσα από φόβο απέλασης – Πίστευε πως απλώς κοιμόταν
- Νέα εποχή στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου με την εκλογή της Λινέτ Χάουελ Τέιλορ
- Υπογράφεται η σύμβαση για την αξιοποίηση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας