Τι είπε για το θέμα της υποχρεωτικότητας στους άνω των 60
Κανένα θέμα απόλυσης ανεμβολίαστων υγειονομικών δεν θα τεθεί σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ο οποίος φιλοξενήθηκε στον ΣΚΑΪ.
«Η συζήτηση είναι ότι μπορεί να τεθεί ο εμβολιασμός ως προϋπόθεση για τη συνέχιση παροχής υγειονομικών υπηρεσιών. Κι επειδή έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για το αν επιτρέπεται, η απάντηση είναι ότι φυσικά και επιτρέπεται» είπε.
Στη συνέχεια τόνισε πως:
«Επιπλέον, αυτοί οι άνθρωποι λείπουν από έναν μεγάλο αγώνα που δίνει το ΕΣΥ και παρόλα αυτά το σύστημα έχει λειτουργήσει. Σε μια κρίσιμη στιγμή κάποιοι για τις δικές τους προτεραιότητες επέλεξαν να απέχουν και κάποιοι άλλοι κάλυψαν αυτό το κενό».
Ο Υπουργός μιλώντας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς είπε πως «δε θα τεθεί θέμα απολύσεων. Θα τεθεί υποχρέωση υγειονομική για να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες υγείας».
Για το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στους άνω των 60 είπε ότι παρά το γεγονός πως υπάρχουν 300.000 πολίτες που δεν το έκαναν ακόμα, «στη συγκεκριμένη κατηγορία το ποσοστό εμβολιασμένων έχει φτάσει στο 90%. Είναι πρόοδος. Και με τη συνέχιση του μέτρου θα πειστούν» τονίζοντας πως λογικά το συγκεκριμένο μέτρο θα είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος της πανδημίας.
Δείτε επίσης: Βορίδης: «Η ακρίβεια δεν είναι προϊόν αστοχίας της κυβέρνησης»
- Αργεντινή: Επιστροφή στον τελικό του Μουντιάλ U20 μετά από 18 χρόνια
- Πλατεία Αγίας Ειρήνης: 31χρονος έβαζε ανήλικα κορίτσια να κλέβουν τσάντες από περαστικούς – Συνελήφθη από τις αρχές
- Δίκη Μοναχού του Αγίου Όρους: Δύο Χρόνια Φυλάκιση για Παράνομη Παραμονή
- Απόφαση της Ofcom: Παραβίαση δημοσιογραφικών κανόνων από το ντοκιμαντέρ του BBC για τη Γάζα
- Ουκρανία: Η Ρωσία θεωρεί εχθρική ενέργεια τη διάθεση Τόμαχοκ στο Κίεβο – Έκπληξη Ζελένσκι από την επικοινωνία Τραμπ με Πούτιν