Σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Τέμπη: Το μπάζωμα αποφασίστηκε σε κυβερνητική σύσκεψη που έγινε τρεις μέρες μετά την τραγωδία

Νέα αποκάλυψη έρχεται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τα Τέμπη, καθώς όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega τρεις μέρες μετά την τραγωδία έγινε σύσκεψη, όπου αποφασίστηκε το μπάζωμα του σημείου.

Νέα πολύ σημαντικά στοιχεία έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για το ποιος και πότε αποφάσισε το μπάζωμα στα Τέμπη με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν πολύτιμα αποδεικτικά στοιχεία για τη διερεύνηση του εγκλήματος που προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων.

propoli

Το ζήτημα προκαλεί εκ νέου σοβαρά ερωτήματα, καθώς στις 23 Μαΐου έφτασε στη Βουλή η ποινική δικογραφία για τις εργασίες που έγιναν ήδη απ’ τις πρώτες ώρες στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν στοιχεία, όπως καταγγέλλουν συγγενείς των θυμάτων. Οι οποίοι έχουν προαναγγείλει και μηνύσεις εις βάρος πολιτικών προσώπων. Επίσης, διαρκώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν χώματα από το σημείο του δυστυχήματα έχουν εντοπιστεί εύφλεκτα υλικά, ακόμη και ταυτοποιημένο οστό ενός από τα θύματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, η απόφαση για την «αναδιαμόρφωση του χώρου», με επιχείρημα ότι έπρεπε να ξεκινήσουν άμεσα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, ελήφθη μόλις δύο ημέρες μετά το δυστύχημα, στις 3 Μαρτίου 2023, σε κυβερνητική σύσκεψη που μέχρι σήμερα είχε κρατηθεί μυστική.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν ο τότε περιφερειάρχης Λάρισας, Κώστας Αγοραστός, ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος (νυν υφ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας), ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, αξιωματικοί της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και εκπρόσωπος της Hellenic Train.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η «αναδιαμόρφωση του χώρου» ξεκίνησε από την επόμενη ημέρα και διήρκεσε τρεις ημέρες, από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου 2023, ενώ, παρά τη βιασύνη να ξεκινήσουν τα δρομολόγια, αυτά ξεκίνησαν σχεδόν ένα μήνα μετά, στις 29 Μαρτίου.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με το Mega, είναι ότι οι αξιωματικοί της αστυνομίας και της πυροσβεστικής στις καταθέσεις τους στον εισαγγελέα της Λάρισας έχουν μιλήσει για αυτήν τη συνάντηση της 3ης Μαρτίου, ενώ στα υπομνήματα που έχουν καταθέσει, τόσο ο ο Κώστας Αγοραστός όσο και ο Χρήστος Τριαντόπουλος, δεν υπάρχει καμία αναφορά.

Ο δημοσιογράφος του Mega, Βασίλης Λαμπρόπουλος, επισήμανε ότι μίλησε με αξιωματικούς της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, που του επιβεβαίωσαν τη συνάντηση, ενώ στα σχετικά ερωτήματα που έθεσε πριν από οκτώ ημέρες στους Κώστα Αγοραστό, Χρήστο Τριαντόπουλο και Γιάννη Ξιφαρά, δεν έχει πάρει ακόμη απάντηση.

Δείτε επίσης: Η φρουρά του Κυρ. Μητσοτάκη απομάκρυνε πολίτες που ζητούσαν δικαιοσύνη για τα Τέμπη – Μεταξύ αυτών και η κόρη του Νίκου Πλακιά

Loading