Θάνατος μωρού στην Πτολεμαΐδα: «Τους έδωσαν μια αντιβίωση και τους είπαν να φύγουν» – Συγκλονίζει ο θείος του βρέφους

Ξετυλίγεται σταδιακά το κουβάρι σχετικά με τον θάνατο του βρέφους στην Πτολεμαΐδα, την ώρα που έχει ξεκινήσει ΕΔΕ για να διαπιστωθεί το τι έχει συμβεί ακριβώς.

Θλίψη για τον θάνατο του 15 μηνών βρέφους στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Σήμερα οικογένεια και συγγενείς αποχαιρέτησαν το μικρό παιδάκι. Η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε ότι το παιδάκι πέθανε από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού.

propoli

Για τον ξαφνικό θάνατο του μωρού πρόκειται να διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο θείος του μωρού μίλησε στον Alpha για όσα έγιναν πριν φύγει το παιδί από τη ζωή. Όπως αποκάλυψε το παιδί είχε πυρετό για τρεις ημέρες, οι γιατροί του έγραψαν αντιβίωση και είπαν στους γονείς να γυρίσουν σπίτι. Τη δεύτερη φορά που το πήγαν στο νοσοκομείο οι γονείς καθώς τα συμπτώματα επιδεινώνονταν. Τη δεύτερη φορά το μωρό πέθανε.

Όπως ανέφερε ο θείος του βρέφους τους είπαν ότι είναι γρίπη και θα περάσει να πάρουν μια αντιβίωση και εντάξει. Όταν μάλιστα η μητέρα ανέφερε τα συμπτώματα τους είπαν οι γιατροί «θα πάρετε μια αντιβίωση και κάτι παυσίπονα και θα φύγετε, δεν θα καθίσετε μέσα δεν θα σας κάνουμε εισαγωγή», ενώ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο θείος «η διάγνωση ήταν προβλήματα αναπνευστικού που πήγαινε σήμερα στο νεκροτομείο της Λάρισας. Από εκεί βγήκε το πόρισμα ότι είναι το πρόβλημα»

Ο θείος του βρέφους μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι δεν είχε ακούσει να έχει το βρέφος κάποια εκ γενετής προβλήματα.

Το χρονικό της περιπέτειας του μωρού πριν «σβήσει» στο νοσοκομείο

Οι γονείς το πρωί της Τρίτης (2/1), είχαν μεταφέρει το παιδί τους στο νοσοκομείο όμως οι γιατροί δεν έκριναν απαραίτητη την νοσηλεία του, με αποτέλεσμα να επιστρέψει πίσω στο σπίτι. Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε λίγες ώρες αργότερα, με αποτέλεσμα να έχει χάσει τη ζωή του.

Η διοίκηση και η επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, προχωρά στη λήψη μέτρων, λόγω της έξαρσης των λοιμώξεων, του covid-19.

Στην κατεύθυνση αυτή, αναστέλλονται τα επισκεπτήριο σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου.

Επιτρέπεται, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, ένας συνοδός ανά ασθενή και μέχρι 2 συνοδοί στο Παιδιατρικό τμήμα, ενώ, οι συνοδοί θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid test) εντός 48 ωρών πριν από την έλευση τους στο νοσοκομείο.

Τι απαντά το νοσοκομείο

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης ανακοίνωση αναφορικά με τον θάνατο βρέφους 15 μηνών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στις 01/01/24 και ώρα 10:15π.μ προσκομίστηκε από οικείους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας άρρεν 15 μηνών με εμπύρετο συνδρομή.

Διαπιστώθηκε ίωση, από διενέργεια ειδικού τεστ γρίπη τύπου Α, δόθηκε αγωγή για την ίωση και συστάσεις λόγω ανοσοκαταστολής εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων του, να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει επί επιδείνωση των συμπτωμάτων.

Την επόμενη ημέρα 2/2/24 προσκομίστηκε στα ΤΕΠ ώρα 21:20μ.μ λόγω επιμονής του εμπύρετου χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στο Παιδιατρικό Τμήμα. Εισήχθη στο Τμήμα μια ώρα αργότερα όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας.

Παρά την προσπάθεια όλων των παιδίατρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου καθώς και επικοινωνία με Μ.Ε.Θ παίδων δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του βρέφους στην ΜΕΘ παίδων σε εφημερεύον Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης του.

Δείτε επίσης: Μητροπολίτης Καλαβρύτων: «Καταστροφικό, αν επιτραπούν οι υιοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια»

Loading