Σοβαρά επεισόδια και φασιστική βία στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου προκαλούν ανησυχία στη Θεσσαλονίκη. Στην δυτική Θεσσαλονίκη, περιστατικά φασιστικής βίας προκαλούν ανησυχία, με φασιστικούς χαιρετισμούς και βίαιες επιθέσεις σε σχολεία. Η Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης (ΕΝΕΘ) έχει αναδείξει μια επικίνδυνη δράση σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου. Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν σοβαρές επιθέσεις κατά μαθητών και φοιτητών, με καλυμμένα πρόσωπα, που προχώρησαν σε επιθέσεις με μολότοφ και ξύλα.
Κατά την ημέρα των επεισοδίων, δεκάδες μαθητές υπήρξαν στόχοι επιθέσεων. Επιπλέον, το 2021 δεν ήταν το τέλος, καθώς η δράση των φασιστικών ομάδων φαίνεται να έχει αναζωπυρωθεί. Αρκετοί καθηγητές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας εκφράζουν τις ανησυχίες τους, καταγγέλλοντας την έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία στην αντιμετώπιση της φασιστικής βίας.
Η κ. Πολυκάρπου τόνισε ότι η Δικαιοσύνη δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστικές ενέργειες κατά των εγκληματικών οργανώσεων, και η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά περισσότερη υποστήριξη. Οι καθηγητές επισημαίνουν ότι είναι απαραίτητο να αναγνωριστεί η φύση αυτών των επιθέσεων για να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση.
Τα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης έχουν υποστεί σοβαρές επιπτώσεις από την παρουσία νεοναζιστικών ομάδων, και η ανάγκη για δράση είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
Πηγή περιεχομένου: in.gr