Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρός ο 53χρονος που εγκλωβίστηκε σε σήραγγα 22 μέτρων – Σε αναζήτηση «θησαυρού με λίρες» στη σπηλιά

Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρός ο 53χρονος που εγκλωβίστηκε σε σήραγγα 22 μέτρων – Σε αναζήτηση «θησαυρού με λίρες» στη σπηλιά

Ο 53χρονος άνδρας που είχε παγιδευτεί σε αυτοσχέδια υπόγεια σήραγγα στην περιοχή ανάμεσα στους Γόννους και την Καλλιπεύκη της Λάρισας, κατέληξε στα τραύματά του.

Η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης από την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική ξεκίνησε στις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης, όταν οι αρχές ειδοποιήθηκαν πως ένας άνδρας είχε εγκλωβιστεί σε σπηλιά βάθους 22 μέτρων.

Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας οι διασώστες κατάφεραν να τον ανασύρουν. Στο σημείο έγινε προσπάθεια ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ και απινιδωτή, ενώ παρών ήταν και γιατρός, ωστόσο ο 53χρονος δεν ανταποκρίθηκε. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο κέντρο υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σε αναζήτηση “θησαυρού με λίρες”

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η παρέα τριών ανδρών από τον Αλμυρό Μαγνησίας πήγαν για να εξερευνήσουν τη σπηλιά για την αναζήτηση “θησαυρού με λίρες”, μέσω μιας αυτοσχέδιας σήραγγας με νάιλον σακούλες, που είχαν κατασκευάσει προκειμένου να υπάρχει εξαερισμός.

Λάρισα: Νεκρός ο 53χρονος που εγκλωβίστηκε σε σπηλιά 22 μέτρων - Η δραματική επιχείρηση 12 ωρών

Όταν ένας εκ των ανδρών παγιδεύτηκε εντός της σπηλιάς, τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο μετά από κλήση στο 112, είχαν να δώσουν μάχη με το χρόνο και τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν, καθώς κατά την προσπάθεια του απεγκλωβισμού, υπήρξε μία μικρή κατολίσθηση η οποία δυσκόλεψε και καθυστέρησε το έργο τους.

Υπενθυμίζεται πως στην αυτοσχέδια σήραγγα όπου σημειώθηκε το περιστατικό, προσπάθησε να εισέλθει αρχικά ολόκληρη η ομάδα των 4-5 φίλων. Αρκετοί εξ αυτών παρουσίασαν έντονη ζάλη και δυσφορία. Ο πρώτος που κατάφερε να βγει, ενημέρωσε για το περιστατικό και ζήτησε τη βοήθεια των Αρχών, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησαν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Πηγή: thetoc.gr

Loading

Play