Μέσω αυτής της εγκυκλίου που υπογράφει ο κ. Κωτσιόπουλος, οι εν λόγω ασθενείς, μέχρι να αποκτήσουν ΑΜΚΑ ως πολίτες τρίτης χώρας έχουν άμεση πρόσβαση στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, επιδεικνύοντας το διαβατήριο τους ή εάν δεν έχουν, το σχετικό έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας που τους έχει ήδη δοθεί.
Με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου, την οποία δημοσιοποίησε το Υπουργείο Υγείας, όλοι οι υπήκοοι της Ουκρανίας που αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο καταγωγής τους εξαιτίας του πολέμου, εντάσσονται στις ανασφάλιστες- ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δικαιούμενοι νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Σημειώνεται ότι ήδη έχουν καταγραφεί περιστατικά με χρόνιους πάσχοντες όπως καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και παιδιά με αυτισμό που χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια και έχουν ήδη εξυπηρετηθεί.
Μέσω αυτής της εγκυκλίου που υπογράφει ο κ. Κωτσιόπουλος, οι εν λόγω ασθενείς, μέχρι να αποκτήσουν ΑΜΚΑ ως πολίτες τρίτης χώρας, έχουν άμεση πρόσβαση στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, επιδεικνύοντας το διαβατήριο τους ή εάν δεν έχουν, το σχετικό έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας που τους έχει ήδη δοθεί.
- Σημαντική αύξηση στα έσοδα του ελληνικού τουρισμού το 2025 – Η συμβολή της τεχνολογίας και οι νέες ταξιδιωτικές τάσεις
- Ο Μοχάμεντ Σαλάχ γιορτάζει 250 γκολ με τη Λίβερπουλ
- Προσαγωγές και εντατικοποίηση ερευνών για το μακελειό στα Βορίζια
- Το τελευταίο χορό: Ο Κιπτσόγκε και ο Μπεκέλε κλείνουν τον κύκλο στο έπος του μαραθωνίου
- Ο 2ος Αγώνας Δρόμου Υγείας «Άγιος Δημήτριος» στην παραλία της Θεσσαλονίκης
![]()
