Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι δημοσκοπήσεις που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι μια χαρά και επιτρέπουν να κερδίσουμε την αυτοδυναμία».
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης άφησε το πρωί της Παρασκευής (8/5), μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αιχμές για ορισμένους υπουργούς, σε ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος. Αναφερόμενος στη λειτουργία τους, έκανε λόγο για «αυτοί που δεν εμφανίζονται καθόλου και τους βλέπεις μόνο στην εκλογική τους περιφέρεια, άντε να κόψουμε και καμία κορδέλα, αυτοί που μιλάνε για όλα, αυτοί που βγαίνουν μόνο με συμφωνημένη συνέντευξη για το χαρτοφυλάκιό τους» και πρόσθεσε: «υπάρχουν και άλλοι που είναι σε ένα αεροπλάνο και γυρνάνε το σύμπαν».
«Όλοι μαζί πρέπει να ιδρώσουμε τη φανέλα»
Για τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ σημείωσε: «εγώ θα μείνω στη φράση ότι όλοι μαζί πρέπει να ιδρώσουμε τη φανέλα. Ο Μητσοτάκης στο κλείσιμο μου είπε “πράγματι Άδωνι δεν είναι όλοι οι υπουργοί στο ίδιο βαθμό ενθουσιώδεις με το κυβερνητικό έργο”». Παράλληλα, πρόσθεσε ως ιστορική αναφορά: «Πώς μπόρεσαν οι αρχαίοι Έλληνες να επικρατήσουν στους Πέρσες; Γιατί έγιναν αξιόμαχοι στη μάχη. Πώς το πέτυχαν αυτό; Γιατί εφηύραν τη φάλαγγα που έκανε τους λίγους να φαίνονται πολλοί. Εν μέρει το κάνει η ΚΟ, όχι όλοι αλλά έχουμε και βουλευτές φοβερούς και μαχητικούς».
Συνέχισε λέγοντας με νόημα: «Ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει αλλά πηγαίνουμε προς εκλογές», επιμένοντας ότι «οι δημοσκοπήσεις που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι μια χαρά και επιτρέπουν να κερδίσουμε την αυτοδυναμία».
Για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ
Για τη συνεδρίαση της ΚΟ ανέφερε: «Είχαμε έναν πρωθυπουργό που έκατσε 6,5 ώρες άκουσε 50 βουλευτές κράτησε σημειώσεις και στο τέλος απάντησε στον καθένα ξεχωριστά. Τέτοια εσωκομματική συνεδρίαση δεν θυμάμαι να έχει κάνει άλλο κόμμα και κυβέρνηση». Αντίθετα, σχολίασε για το ΠΑΣΟΚ: «όπως είπε ο Καστανίδης, έβγαλαν πολιτική επιτροπή και δεν συνεδρίασαν ποτέ».
Για το επιτελικό κράτος
Αναφερόμενος στο επιτελικό κράτος είπε: «επειδή έχω την τιμή να είμαι 7 χρόνια υπουργός μπορώ να πω τη γνώμη μου: Είναι πολύ καλό πράγμα». Εξήγησε επίσης πως πριν τα μνημόνια υπήρχαν καθυστερήσεις στη δημόσια διοίκηση, ενώ ανέφερε ότι με την τρόικα και αργότερα με τον Σαμαρά διαμορφώθηκε ένα πιο συγκεντρωτικό μοντέλο λήψης αποφάσεων. Όπως σημείωσε, «όταν ήρθε ο Μητσοτάκης το μνημόνιο είχε τελειώσει» και πρόσθεσε ότι το επιτελικό κράτος θεσμοθετήθηκε για να αποφευχθούν καθυστερήσεις.
Για την κυβέρνηση και την πολιτική αντιπαράθεση
Σε υψηλούς τόνους υποστήριξε: «Έχουμε μια κυβέρνηση που θα μειώσει κατά 70% το δημόσιο χρέος σε 7 χρόνια, έχει ξεκινήσει τα μεγαλύτερα έργα υποδομών, έκανε πράξη το “η Κύπρος κείται πλησίον”, έκανε ψηφιοποίηση του κράτους, έκανε τον υπουργό Οικονομικών πρόεδρο του Eurogroup, μας έκανε κεντρικό γεωπολιτικό παίχτη και συζητάμε αν θα ξαναψηφίσουμε Μητσοτάκη; Μα είμαστε με τα καλά μας;». Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει πολιτικό θάρρος και πιο δυναμική υπεράσπιση των θέσεων της κυβέρνησης.
Για την 4ήμερη εργασία και το ΠΑΣΟΚ
Ασκώντας κριτική στο ΠΑΣΟΚ για την πρόταση περί 4ήμερης εργασίας χωρίς μείωση μισθών, σημείωσε ότι «μετά την κατάρρευση της τελευταίας 15ετίας κατάφερε να κρατήσει κάποια κάστρα» και αναφέρθηκε σε εκπροσώπους μικρομεσαίων που αντέδρασαν. Όπως είπε, «οι πρώτοι που έβγαλαν σκληρή δήλωση ήταν αυτοί οι δύο», θέτοντας ερωτήματα για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο ΠΑΣΟΚ και καταλήγοντας ότι «δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν οι ΠΑΣΟΚΟΙ με τους ΠΑΣΟΚους και θα τους εμπιστευτούμε τη διακυβέρνηση της χώρας;».
![]()

