Διάλογοι στο σκοτάδι: Μια μοναδική εμπειρία με διακεκριμένους καλλιτέχνες

Διάλογοι στο σκοτάδι: Μια μοναδική εμπειρία με διακεκριμένους καλλιτέχνες

Δύο ξεχωριστοί «Διάλογοι στο Σκοτάδι» θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» τη Δευτέρα 18 και τη Δευτέρα 25 Μαΐου, με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών.

Σε κάθε εκδήλωση, σημαντικές προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο συμμετέχουν σε έναν διάλογο χωρίς εικόνα, εστιάζοντας στη φωνή, την αλήθεια και την ανθρώπινη παρουσία. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο τυφλός δικηγόρος και πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», Βαγγέλης Αυγουλάς, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει με ερωτήσεις στο τέλος κάθε διαλόγου.

Το σκοτάδι λειτουργεί ως κοινός τόπος, αφαιρώντας τα εξωτερικά χαρακτηριστικά και επιτρέποντας την ουσιαστική επαφή, δημιουργώντας μια συλλογική, ζωντανή εμπειρία που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη.

Το θέμα της συζήτησης στις 18 Μαΐου είναι «Το τίμημα και η αξία του ‘Όχι’», με συμμετοχή των Γιάννη Κότσιρα, Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους και Εβελίνας Παπούλια. Στις 25 Μαΐου, θα ακολουθήσει η συζήτηση με τίτλο «Η διακριτική δύναμη της αφήγησης. Όταν η φωνή δημιουργεί τον χώρο του ‘μαζί’», με τη Μαρία Παπαγεωργίου και τη Μάρθα Φριντζήλα.

Τα έσοδα από τις εκδηλώσεις θα διατεθούν για την ενίσχυση της δράσης της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», συγκεκριμένα για το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών σε θέματα αναπηρίας, προσβασιμότητας και συμπερίληψης σε όλη την Ελλάδα.

Τα εισιτήρια προπωλούνται από τα ταμεία του Ιδρύματος Κακογιάννη και από την TICKETSERVICES, στα εκδοτήρια (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου), τηλεφωνικά στο 2107234567 και διαδικτυακά.

Loading

Play