(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Δίκη Χρυσής Αυγής – Λαγός: «Δηλώνω ναζιστής – Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα»

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις».

Στην παραδοχή ότι είναι ναζιστής και εθνικοσοσιαλιστής προχώρησε ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός την Παρασκευή (24/5) στο Εφετείο όπου διεξάγεται η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

propoli

Ο κατηγορούμενος και πρώην ευρωβουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός, έδωσε σήμερα το παρών στο δικαστήριο, όπου δήλωσε ναζιστής και εθνικοσοσιαλιστής, ενώπιον της έδρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Golden Dawn Watch, όταν ο Εισαγγελέας ρώτησε για το έμβλημα της Θούλης και αν αυτό είχε σχέση με το ναζιστικό καθεστώς και αν η σβάστικα της Θούλης είναι διαφορετική από την ναζιστική σβάστικα, ο Ι. Λαγός παρενέβη φωνάζοντας: “Δεν είναι πολιτική κατά τα άλλα η δίκη αυτή!”

Ο Εισαγγελέας συνέχισε ρωτώντας: “Ο κύριος Κασιδιάρης έχει πει ότι δεν είναι σβάστικα το τατουάζ στο χέρι τους” με τον Ι. Λαγό να λέει εκνευρισμένος:

Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής! Μη γελοιοποιείτε άλλο τον εαυτό σας, καταδικάστε με να τελειώνετε. Έχετε εδώ τον γραφικό μάρτυρα, δεν ντρέπεστε, ρεζίληδες!”

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος αποχωρεί με τη θέλησή του, με τον συνήγορο των Αιγύπτιων αλιεργατών, Κώστα Σκαρμέα, να παρεμβαίνει στη συνέχεια για να διευκρινίσει αν καταγράφηκε η παραπάνω δήλωση του Ι. Λαγού καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, “είναι πολύ σημαντικό, είναι η πρώτη φορά που ομολογείται ανοιχτά κάτι τέτοιο“.

Στη συνέχεια η έδρα διέκοψε στις 10:30 για 45 λεπτά.

Σημειώνεται ότι η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της νεοναζιστικής οργάνωσης ξεκίνησε στο Εφετείο στις 15 Ιουνίου του 2022. Οι πρωτοδίκως καταδικασθέντες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κάθονται ξανά στο εδώλιο προκειμένου να δικαστούν για σειρά αξιόποινων πράξεων που τους αποδίδονται. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013, για την οποία έχει καταδικαστεί σε ισόβια ως φυσικός αυτουργός ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Loading