Σκηνές αγωνίας εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (13/6) στο Ισραήλ, καθώς το Ιράν εξαπέλυσε μαζική πυραυλική επίθεση σε αντίποινα για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε ιρανικούς στρατιωτικούς και πυρηνικούς στόχους.
Η Ελληνίδα κάτοικος Ιερουσαλήμ και εκπαιδευτικός, Τζουλιάνα Πεσάφ – Ναχμίας, μίλησε στο OPEN και μετέφερε την εικόνα που επικρατούσε την ώρα της επίθεσης:
«Βρισκόμαστε εδώ και μία ώρα μέσα στο καταφύγιο, ακολουθούμε τις οδηγίες του υπουργείου Άμυνας. Μας έχουν ενημερώσει ότι ενδέχεται να ακολουθήσει και τρίτο κύμα πυραυλικών επιθέσεων. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο γύροι αναχαιτίσεων των ιρανικών πυραύλων. Ακούμε συνεχώς τις εκρήξεις από τις αναχαιτίσεις. Βρίσκομαι περίπου έξι χιλιόμετρα νότια από το κέντρο της Ιερουσαλήμ», περιέγραψε χαρακτηριστικά.
🚨BREAKING | Iranian missiles are flying over Gaza towards the occupied territories. Joy sweeps through the streets of besieged Gaza as some missiles strike Tel Aviv and near Jerusalem. pic.twitter.com/L00001XMbN
— Gaza Notifications (@gazanotice) June 13, 2025
Η Τεχεράνη εκτόξευσε συνολικά τουλάχιστον 150 βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, με τις εκρήξεις να συγκλονίζουν το Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ. Οι σειρήνες ήχησαν σε πολλές περιοχές καλώντας τους πολίτες να καταφύγουν σε καταφύγια, ενώ ο ισραηλινός στρατός παρέμενε σε πλήρη ετοιμότητα για την αναχαίτιση των επιθέσεων.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των ισραηλινών αρχών, από το μπαράζ των επιθέσεων τραυματίστηκαν συνολικά 21 άτομα: δύο σε σοβαρή κατάσταση, δύο ελαφρά και οι υπόλοιποι 18 φέρουν ελαφρότερα τραύματα.