Ενίσχυση της ασφάλειας στον σιδηρόδρομο: Ο Κ. Κυρανάκης καλεί τους μηχανοδηγούς να αναδείξουν τα προβλήματα

Ενίσχυση της ασφάλειας στον σιδηρόδρομο: Ο Κ. Κυρανάκης καλεί τους μηχανοδηγούς να αναδείξουν τα προβλήματα

«Ενθαρρύνω τους μηχανοδηγούς να υποδεικνύουν ζητήματα ασφαλείας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικού ελέγχου, όταν άκουσε την ανεξάρτητη βουλευτή Ραλλία Χρηστίδου να επισημαίνει τα καίρια ζητήματα ασφάλειας και τις σοβαρές ελλείψεις στον τομέα του σιδηροδρόμου. Η βουλευτής ανέφερε ότι τα σωματεία εργαζομένων έχουν επανειλημμένα θέσει προβλήματα συντήρησης και προσωπικού, ενώ τα περιστατικά ατυχημάτων και δυσλειτουργιών είναι συνεχόμενα, επιδεινώνοντας την ασφάλεια των επιβατών. «Κατ’ αρχάς, δεν υπήρξε καμία απόλυση προέδρου εργαζομένων από τον ΟΣΕ», δήλωσε ο Κυρανάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο, και υπογράμμισε τις προόδους που έχουν γίνει από το 2019.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη η τηλεδιοίκηση έχει φτάσει σχεδόν στο 80%, σε αντίθεση με το 1% που παραδόθηκε το 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν δεν είχαμε τη σφοδρότερη κακοκαιρία, θα είχαμε φτάσει στο 100%», δήλωσε, επισημαίνοντας τις προθεσμίες ολοκλήρωσης των έργων τηλεδιοίκησης και ETCS.

Η βουλευτής Χρηστίδου τόνισε ότι «δεν λειτουργεί η τηλεδιοίκηση σε πολλές γραμμές», αναφέροντας συγκεκριμένα προβλήματα, ενώ ο Κυρανάκης αντέτεινε ότι οι κανόνες ασφαλείας τηρούνται αυστηρά στις γραμμές με έργα αποκατάστασης.

Ο Κυρανάκης αναφέρθηκε επίσης σε ζητήματα ασφαλείας που θέτουν οι μηχανοδηγοί, ενθαρρύνοντάς τους να υποδεικνύουν τα προβλήματα και να επισημαίνουν ότι «θα μπει κάμερα στην καμπίνα» για την παρακολούθηση της τήρησης των κανόνων.

«Ο στόχος μας εκτελείται, και περιγράφεται στο νομοσχέδιο που θα περάσει από τη Βουλή», κατέληξε, υποδεικνύοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη βελτίωση της ασφάλειας στον σιδηρόδρομο.

Loading

Play