Κάλεσμα του Αλ. Χαρίτση σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Χαρίτσης στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, καλώντας τα προοδευτικά κόμματα να ψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας κατά της ΝΔ.

Τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας καλεί ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς να καταθέσουν από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. «Ολες οι δυναμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Εδώ δεν χωρούν μισόλογα. Η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί. Η δημοκρατία πρέπει να νικήσει» τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Χαρίτσης.

propoli

«Σήμερα υπερασπιζόμαστε το δημόσιο πανεπιστήμιο. Σήμερα υπερασπιζόμαστε και το Σύνταγμα της χώρας. Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση παραβιάζει ανερυθρίαστα το Σύνταγμα που ρητά ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Καλώ σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Όλες οι δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Εδώ δεν χωρούν μισόλογα. Η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί. Η δημοκρατία πρέπει να νικήσει» αναφέρει ο κ. Χαρίτσης.

Δείτε επίσης: Παρούσα η ΠΚΜ σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού σε Ουγγαρία, Σερβία, Δανία και Σλοβενία

Loading