Καραμέρος στην POLITIC: «Ζητούμενο των ευρωεκλογών ένα σκληρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Το πιο κρίσιμο στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι το ποσοστό της αποχής και το πώς αυτό θα επηρεάσει το κάθε κόμμα ξεχωριστά, αλλά και συνολικά και το εκλογικό αποτέλεσμα, εκτιμά ο Γιώργος Καραμέρος σε συνέντευξη που παραχωρεί στην politic.

Συνέντευξη στον Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Κατά τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής και τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το πολιτικό ζητούμενο πρέπει να είναι για όλους τους πολίτες ένα σκληρό μήνυμα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ως προς την κατάταξη των κομμάτων θεωρεί πως θα επισπεύσει σε κάθε περίπτωση και τις ζυμώσεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Σε σχέση με τις διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του καταστατικού συνεδρίου του φθινοπώρου, ο κ. Καραμέρος πιστεύει ότι οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες δεν σημαίνουν περιθωριοποίηση των κομματικών οργάνων. Επιπλέον, υποστηρίζει πως το με ποιους, πώς κι από ποια αφετηρία θα συνομιλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα το καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και οι συσχετισμοί που αυτό θα καθορίσει.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη Καραμέρου:

Ποιοι παράγοντες εκτιμάτε πως θα κρίνουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου;

Εκτιμώ πως δεδομένης της ημερομηνίας που διεξάγονται οι εκλογές και του κλίματος που έχει διαμορφωθεί, το πιο κρίσιμο είναι το ποσοστό της αποχής και το πώς αυτό θα επηρεάσει το κάθε κόμμα ξεχωριστά, αλλά και συνολικά και το εκλογικό αποτέλεσμα. Το πολιτικό ζητούμενο κατά την εκτίμησή μου πρέπει να είναι για όλους τους πολίτες ένα σκληρό μήνυμα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις κακές πρακτικές της στο ζήτημα της ακρίβειας, της υποβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την λανθασμένη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Είναι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές ή η διαφορά από τη ΝΔ που θα έχει μεγαλύτερη σημασία στην αξιολόγηση του αποτελέσματος;

Το πιο βασικό είναι η τάση που θα αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα και θα αντικατοπτρίζει την τάση στην ελληνική κοινωνία.
Σε κάθε περίπτωση όλα έχουν σημασία. Και το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. και ο συσχετισμός δυνάμεων με τη ΝΔ και η κατάταξη των κομμάτων.
Η κατάταξη θεωρώ ότι θα επισπεύσει σε κάθε περίπτωση και τις ζυμώσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς. Τόσο για τα κόμματα που θα πετύχουν τους εκλογικούς τους στόχους όσο ακόμα και για αυτά που δεν θα πετύχουν καν το μέτρο εκλογής ευρωβουλευτή.

Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συνομιλήσει και με τις ηγεσίες των υπόλοιπων προοδευτικών δυνάμεων; Οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες που προαναγγέλλει ο κ. Κασσελάκης σημαίνουν και περιθωριοποίηση των κομματικών οργάνων;

Οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες δεν σημαίνουν περιθωριοποίηση των κομματικών οργάνων. Περιθωριοποιήθηκαν τα όργανα επειδή καταρτίστηκε το ευρωψηφοδέλτιο με μία αμεσοδημοκρατική διαδικασία; Δεν το νομίζω.
Στον πυρήνα του ερωτήματός σας τώρα θα ήθελα να σας πω, πως το με ποιους, πώς και από ποια αφετηρία θα συνομιλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα το καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και οι συσχετισμοί που αυτό θα καθορίσει.
Σταθερά εκπροσωπώ ότι η ενότητα στο χώρο των σοσιαλδημοκρατών της Αριστεράς και της Οικολογίας είναι μονόδρομος για μία καλύτερη ζωή στο εσωτερικό, αλλά, μεταξύ άλλων, και η απάντηση στον έναν από τους 10 βασικούς στόχους που θέτουμε για την Ευρώπη.

Loading