Στο πλαίσιο της επιχείρησης θα τοποθετηθούν 10 παγίδες με δολώματα, οι οποίες θα διαθέτουν GPS, σε σημεία που θα καθοριστούν από το Δασαρχείο.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία μεικτών κλιμακίων με τη συμμετοχή του ΟΦΥΠΕΚΑ, του Δασαρχείου και του δήμου Σιθωνίας, με στόχο τον εντοπισμό του λύκου που την περασμένη Τρίτη επιτέθηκε σε ένα πεντάχρονο κορίτσι στην παραλία του Μαρμαρά, έχοντας προηγουμένως επιτεθεί και σε έναν οικόσιτο σκύλο.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης θα τοποθετηθούν 10 παγίδες με δολώματα, οι οποίες θα διαθέτουν GPS, σε σημεία που θα καθοριστούν από το Δασαρχείο. Παράλληλα, ο ΟΦΥΠΕΚΑ θα εγκαταστήσει ειδικές κάμερες για την παρακολούθηση του δάσους και την καταγραφή των κινήσεων του συγκεκριμένου ζώου.
Αν δεν γίνει εφικτή η αιχμαλωσία του νεαρού ζώου, τότε δίνεται η δυνατότητα χρήσης και κυνηγετικού όπλου, προκειμένου να θανατωθεί ο συγκεκριμένος λύκος. Αν η αιχμαλωσία επιτευχθεί, τότε το ζώο θα μεταφερθεί στο σχετικό καταφύγιο του «Αρκτούρου».
Σύμφωνα με όσα είπαν πηγές απ’ τον ΟΦΥΠΕΚΑ είναι νεαρό ζώο που πιθανώς να σιτιζόταν μαζί με αδέσποτα ζώα που τάιζαν οι περίοικοι στον Μαρμαρά, με αποτέλεσμα να έχει εξοικειωθεί με την ανθρώπινη παρουσία, αλλά και να κατεβαίνει μέχρι και τη θάλασσα προς αναζήτηση τροφής.
Πηγή: ertnews.gr