Πρεμιέρα του διεθνούς φεστιβάλ ντοκιμαντέρ DOTS στην Αθήνα τον Οκτώβριο

Πρεμιέρα του διεθνούς φεστιβάλ ντοκιμαντέρ DOTS στην Αθήνα τον Οκτώβριο

Ένα νέο διεθνές φεστιβάλ αφιερωμένο στο ντοκιμαντέρ, το DOTS International Documentary Film Festival, κάνει πρεμιέρα στην Αθήνα τον Οκτώβριο. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ τονίζουν ότι θα δώσει έμφαση σε ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν, οι οποίες αγγίζουν, προβληματίζουν και φωτίζουν πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας στη σύγχρονη εποχή. Επιπλέον, καλούν νέους δημιουργούς από όλο τον κόσμο να υποβάλουν τις μικρού μήκους ταινίες τους έως τις 15 Ιουλίου 2025.

Η θεματολογία είναι ανοιχτή, με έμφαση σε ανθρώπινες ιστορίες που εξερευνούν τη σύγχρονη ζωή με αυθεντικότητα, τόλμη και ευαισθησία. Στόχος του φεστιβάλ είναι να προσφέρει ένα βήμα σε ιστορίες που αξίζουν να ακουστούν, φωτίζοντας κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά ζητήματα με επίκεντρο τον άνθρωπο, που διαμορφώνουν τον σύγχρονο κόσμο.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4 και 5 Οκτωβρίου 2025, στον χώρο του ΠΛΥΦΑ (Κορυτσάς 39, Αθήνα – Βοτανικός). Η προθεσμία υποβολής μικρού μήκους ταινιών είναι η 15η Ιουλίου 2025, ενώ το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 6 ευρώ.

Κύρια χαρακτηριστικά του φεστιβάλ περιλαμβάνουν:

  • Προβολές ντοκιμαντέρ από διεθνείς και τοπικούς δημιουργούς, καλύπτοντας μια ευρεία θεματολογία.
  • Συζητήσεις και Q&A με σκηνοθέτες και ειδικούς, προάγοντας τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων.
  • Εκδηλώσεις δικτύωσης για επαγγελματίες του χώρου και το κοινό.
  • Masterclasses από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, για φοιτητές, νέους δημιουργούς και κάθε ενδιαφερόμενο.
  • Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το DOTS Festival υλοποιείται με την υποστήριξη συνεργατών και φορέων που μοιράζονται την πίστη ότι το ντοκιμαντέρ δεν είναι απλώς ένα κινηματογραφικό είδος, αλλά ένα εργαλείο κατανόησης του κόσμου και σύνδεσης των ανθρώπων.

    Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε τους επίσημους λογαριασμούς του DOTS Festival στα social media ή επικοινωνήστε στο:

    Loading

    Play