Βαρτζόπουλος από τον Λαγκαδά: «Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι πράξη ευθύνης»

Βαρτζόπουλος από τον Λαγκαδά: «Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι πράξη ευθύνης»

Στον Λαγκαδά βρέθηκε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Ο κ. Βαρτζόπουλος παρέστη στη Θεία Λειτουργία και στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος είναι σήμερα βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Βουλής των Ελλήνων.

«Πράξη ευθύνης, σεβασμού και εθνικής αυτογνωσίας»

Σε ανάρτησή του μετά τις εκδηλώσεις, ο βουλευτής αναφέρθηκε στη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης.

«Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι πράξη ευθύνης, σεβασμού και εθνικής αυτογνωσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η 14η Σεπτεμβρίου τιμάται στην Ελλάδα ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, με εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Σχετικές εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν φέτος και στη Νέα Φιλαδέλφεια του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Loading

Play