Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μεταφέρει τη μουσική και τον πολιτισμό στη Βόρεια Εύβοια, μέσα από το φετινό πρόγραμμα «Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια». Στο Φεστιβάλ της Λίμνης εντάσσεται ένα πρόγραμμα εννέα εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθεί από 30 Αυγούστου έως 20 Σεπτεμβρίου 2026 σε σημεία της πόλης όπως το ιστορικό κινηματοθέατρο Ελύμνιον, ο Ιερός Ναός Γεννήσεως Θεοτόκου, ο Ναυτικός Όμιλος και η Σκάλα.
Κλασική και βυζαντινή μουσική, τζαζ, κινηματογράφος, χορός, ελληνικό τραγούδι, ρεσιτάλ, διαλέξεις και μπάντες συνθέτουν ένα ξεχωριστό ηχητικό και οπτικό μωσαϊκό. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις ξεχωρίζουν η συναυλία της music Aeterna byzantina, που ίδρυσε και διευθύνει καλλιτεχνικά ο Θεόδωρος Κουρεντζής με χοράρχη τον Αντώνιο Κουτρουπή, η συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, το οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον Βαγγέλη Παπαθανασίου και η βραδιά solo χορού της Ειρήνης Γεωργίου, η οποία κατάγεται από τη Λίμνη.
Η συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα στη Σκάλα Λίμνης
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δημιουργούς της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, από την «Πολίτικη Κουζίνα», το έργο που τη σύστησε σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό, έως τις μουσικές παραδόσεις της ανατολικής Μεσογείου που διατρέχουν το σύνολο της δουλειάς της, προσκαλεί το κοινό την Κυριακή 30 Αυγούστου στις 21.00 σε ένα μουσικό ταξίδι με φόντο τη θάλασσα και τη νύχτα στη Σκάλα Λίμνης, μαζί με τη Σοφία Ζώβα, μία από τις πιο εκφραστικές φωνές της νεότερης γενιάς. Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Αλεξίου.
Αφιέρωμα στον Βαγγέλη Παπαθανασίου στο Κινηματοθέατρο Ελύμνιον
Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου άφησε το αποτύπωμά του στη διεθνή μουσική σκηνή με τρόπο που ελάχιστοι Έλληνες δημιουργοί κατάφεραν. Από τα ηλεκτρονικά τοπία του Blade Runner έως τις μεγαλειώδεις συμφωνικές συνθέσεις για τον Μέγα Αλέξανδρο και τους Δρόμους της Φωτιάς, η μουσική του ξεπέρασε κάθε σύνορο, γεωγραφικό, γλωσσικό και καλλιτεχνικό. Το αφιέρωμα στο έργο του θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 20:30 στο Κινηματοθέατρο Ελύμνιον από τον Ζωρζ Κατρίς, με ζωντανή ηλεκτρονική μουσική και προβολές από τις ταινίες που ο Παπαθανασίου σφράγισε με τη μουσική του, σε μια οπτικοακουστική εμπειρία που τιμά έναν μεγάλο δημιουργό με ζωντάνια, δυναμισμό και σεβασμό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Πληροφορίες:
Ευανθία Ρεμπούτσικα: Κυριακή 30 Αυγούστου 21:00 | Σκάλα Λίμνης
Αφιέρωμα στον Βαγγέλη Παπαθανασίου: Ζωρζ Κατρίς — ζωντανή ηλεκτρονική μουσική, προβολές αποσπασμάτων από ταινίες
Δευτέρα 31 Αυγούστου | 20:30 | Κινηματοθέατρο Ελύμνιον
www.megaron.gr
Φωτογραφία: Η Ευανθία Ρεμπούτσικα (παραχώρηση Μέγαρο Μουσικής Αθηνών)
![]()
