Εντάσεις στο camp προσφύγων στα Διαβατά (vd)

Του Αντώνη Τσολναρά
Εντάσεις σημειώνονται αυτήν την ώρα στο camp προσφύγων στα Διαβατά, στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε πρόσφυγες και αστυνομικούς.

propoli

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 300 αλλοδαποί -μεταξύ των οποίων και οικογένειες- βρέθηκαν έξω από τη δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, όπου και κατασκήνωσαν.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ συνεχώς καταφτάνουν και άλλοι αλλοδαποί, πολλοί από τους οποίους με τα προσωπικά τους αντικείμενα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι πρόσφυγες ζητούν να μπουν στο  κέντρο φιλοξενίας, ωστόσο αυτό είναι γεμάτο και δεν τους επιτρέπεται η είσοδος, ενώ τις επόμενες ώρες προτίθενται να συγκεντρωθούν στο σημείο τόσο από άλλες δομές φιλοξενίας, όσο και από τη δομή Αναγνωστοπούλου, με απώτερο στόχο, αύριο το πρωί οι συγκεντρωμένοι να ξεκινήσουν για την Ειδομένη, ώστε να διέλθουν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες διακινούνται διαδικτυακά πληροφορίες μεταξύ των προσφύγων που διαμένουν στην Ελλάδα, ότι θα ανοίξουν τα σύνορα αν μετακινηθούν μαζικά προς αυτά.

Εντάσεις μεταναστών και προσφύγων με την αστυνομία

Λίγο μετά τις 16:30 προκλήθηκε ένταση έξω από το camp με ομάδες προσφύγων και μεταναστών να εκτοξεύουν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, την ώρα που η κυκλοφορία των οχημάτων στη Συμμαχική Οδό, στο ύψος της δομής, αυτή την ώρα έχει διακοπεί.

Δείτε το βίντεο της thessnews:

Δείτε επίσης: Μίλησε σε Ράμα για μειονοτικές περιουσίες

Loading