Πού κατεβαίνουν οι πρωτοκλασάτοι του ΣΥΡΙΖΑ

Πού κατεβαίνουν οι πρωτοκλασάτοι του ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Η υπουργός Εργασίας (μέχρι νεωτέρας) Έφη Αχτσιόγλου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κι ο υπουργός Άμυνας, Βαγγέλης Αποστολάκης, αποτελούν φαβορί για να βρίσκονται σε εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος.

propoli

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος (επίσης μέχρι νεωτέρας), Δημήτρης Τζανακόπουλος, θα δώσει τη μάχη του σταυρού στην Α’ Αθηνών, όπως κι ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών κατεβαίνουν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, κι ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Στο Νότιο Τομέα κατεβαίνουν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιάννης Μουζάλας και Ραλλία Χρηστίδου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, ο πρώην υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας κι ο δημοσιογράφος Γιώργος Χριστοφορίδης.

Στο Δυτικό Τομέα υποψήφιοι θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Ρήγας, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής κι ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ενώ στον Ανατολικό Τομέα ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιες και η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, αλλά και η υποψήφια δήμαρχος της πόλης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ο Γιάννης Ραγκούσης θα είναι υποψήφιος στη Β’ Πειραιώς.

Θα μιλήσουν και υπουργοί

Όσον αφορά την αποψινή (Δευτέρα) παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα υποσχεθεί και μείωση φορολογικών συντελεστών για τους μικρομεσαίους, θα μιλήσουν και υπουργοί οι οποίοι θα εξειδικεύσουν τις προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Αλέξης Χαρίτσης και η Έφη Αχτσιόγλου.

Ο πρώτος άξονας αφορά τις νέες θέσεις εργασίας με αυξημένους μισθούς και την ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων, ο δεύτερος στο κοινωνικό κράτος, ο τρίτος τη δικαιότερη φορολογία κι ένα   αποτελεσματικότερο κράτος για τους πολίτες κι ο τέταρτος την   ανάπτυξη με προστασία του περιβάλλοντος κι αντιμετώπιση   τηςκλιματικής αλλαγής.

Η πρεμιέρα, εξάλλου, της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να γίνει την Τετάρτη με σχετική εκδήλωση στην Αθήνα.

Loading