Πυρκαγιές σε Αττική και άλλες περιοχές: Χωρίς ενεργό μέτωπο

Πυρκαγιές σε Αττική και άλλες περιοχές: Χωρίς ενεργό μέτωπο

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες σε Αττική, Εύβοια, Κύθηρα, Μεσσηνία, Χανιά και Λακωνία. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε όλα τα πεδία των πυρκαγιών, οι οποίες προκάλεσαν καταστροφές σε περιουσίες και δασικές εκτάσεις. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν διάσπαρτους καπνούς εντός των καμένων εκτάσεων.

Κλιμάκια της ΔΑΕΕ και τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Συνολικά 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα, με τις 50 να αντιμετωπίζονται άμεσα.

Επιπλέον, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο σε Αττική, Πελοπόννησο, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα και στις ΠΕ Μαγνησίας, Ηλείας και Αχαΐας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας)
  • Η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και, σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

    Loading

    Play