Θωμόπουλος για μέτρα κορονοϊού: «Είναι σοβαρό θέμα δημοκρατίας και ελευθερίας των πολιτών»

Θέμα δημοκρατίας και ελευθερίας των πολιτών, χαρακτήρισε τα μέτρα κατά του κορονοϊού, ο Ανδρέας Θωμόπουλος ενδοκρινολόγος, μέλος της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι», ο κ. Θωμόπουλος, αναφέρθηκε και στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 19-20 Σεπτεμβρίου, όπου δύο Έλληνες καρδιολόγοι κάλεσαν σε εκδήλωση με τίτλο «Επιστήμη & Κοινωνία στον πόλεμο της Πανδημίας» για μια «ιατρική αντιπαράθεση», σχετικά με τον κορονοϊό.

propoli

Όπως είπε ο κ. Θωμόπουλος, συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο και από όλο το φάσμα των ειδικοτήτων με συμμετοχή οικονομολόγων και νομικών.

«Εμείς αυτό που θέλαμε ήταν να μπορέσουμε να ακούσουμε και να ακούσει ο Ελληνικός λαός μια δεύτερη γνώμη και μια άλλη άποψη και μια επιστημονική άποψη, γιατί μας ενδιαφέρει κυρίως η επιστημονική αλήθεια».

Στέρηση ελευθεριών τα μέτρα

«Όταν τον άλλον, του επιβάλλεις με το φόβο, του αφαιρείς δημοκρατικά του δικαιώματα, του αφαιρείς πράγματα που έχει κατακτήσει με αγώνες και πόνους και με θυσίες χρόνια, αυτό είναι θέμα δημοκρατίας. Είναι σοβαρό θέμα δημοκρατίας και σοβαρό θέμα ελευθερίας».

Τα παραλένε

Ο κ. Θωμόπουλος μίλησε για μια «υπερβολή». «Δηλαδή τα παραλένε, για να καταλαβαίνουμε όλοι. Για πολλούς λόγους. Άλλοι για διαφήμιση, άλλοι για να βγάλουν λεφτά, άλλοι για να επιβάλουν κάτι, άλλοι για να προσπαθήσουν έμμεσα και μακροπρόθεσμα να μας επιβάλλουν κάτι ή να μας προσαρμόσουν σε κάτι καινούργιο».

Ωστόσο ο ίδιος δεν αρνήθηκε την ύπαρξη του ιού. Ο ιός υπάρχει και είναι πολύ μεταδοτικός.

Το κυριότερο που το είπαν όλοι, είναι ότι ο ιός υπάρχει. Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεταδοτικός.

«Όσο περνάει ο καιρός, με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα, η δράση αυτού του ιού, επειδή μεταλλάσσεται όπως όλοι οι κορονοϊοί, μειώνεται. Η θνητότητα που προκαλεί αυτός ο ιός μειώνεται κατά κάποιο τρόπο».

Ένα σωστό εμβόλιο θέλει 4-5 χρόνια

Αναφορικά με το εμβόλιο ο κ. Θωμόπουλος ανέφερε πως ένα σωστό εμβόλιο χρειάζεται 4-5 χρόνια για να βγει στην παραγωγή.

«Στην καλύτερη περίπτωση θα βγει ένα εμβόλιο για 3-4 μήνες γιατί υπάρχει παραλλαγή του ιού. Πολλοί είπαν και το εξής: ο ιός τείνει να μειώνεται και μειώνεται και η δράση του και η δύναμη που έχει να κάνει κακό, ούτως ώστε μπορεί από την ίδια τη φύση, επειδή οι άνθρωποι έχουν μάθει να ζουν με ιούς. Προφανώς θα υπάρχει αυτός ο ιός, όπως υπάρχει και ο ιός της γρίπης και κάποιοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και ζούνε. Κάπως έτσι θα γίνει και με αυτόν».

Οι μάσκες προκαλούν στρες

Μιλώντας για τις μάσκες οι ειδικοί ψυχολόγοι στο συνέδριο, ανέφεραν πως «το στρες στην παιδική και στην εφηβική ηλικία είναι πάρα πολύ σημαντικό και πολύ καθοριστικό για την μετέπειτα υγεία στη ζωή του παιδιού και του ανθρώπου».

Ακούστε όσα είπε ο κ. Θωμόπουλος στον Flash 99.4

Loading