Επιχειρηματικότητα και εκπαίδευση σε κοινή πορεία: Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο πλευρό του ΣΔΕ Νέας Προποντίδας

Επιχειρηματικότητα και εκπαίδευση σε κοινή πορεία: Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στο πλευρό του ΣΔΕ Νέας Προποντίδας

Με στόχο την ενδυνάμωση των επαγγελματικών προοπτικών των εκπαιδευομένων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νέας Προποντίδας, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.

Η δράση υλοποιήθηκε έπειτα από σχετικό αίτημα της σχολικής κοινότητας και του Συμβούλου Σταδιοδρομίας, Γιώργος Χούρης, και επικεντρώθηκε στις επιχειρηματικές δυνατότητες και τις προοπτικές απασχόλησης που προσφέρει η περιοχή.

Σύνδεση με την Τοπική Οικονομία

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και μέσα σε κλίμα θερμής υποδοχής από τη Διευθύντρια, Βαΐα Κουβαρά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Κουφίδης, ανέπτυξε τις προοπτικές της Χαλκιδικής. Με παραστατικότητα, ο κ. Κουφίδης ανέλυσε:

  • Τα οικονομικά και παραγωγικά πλεονεκτήματα της περιοχής στον τουρισμό και τον πολιτισμό.
  • Τις σύγχρονες τάσεις της τοπικής οικονομίας και το υφιστάμενο επιχειρηματικό πλαίσιο.
  • Τα εργαλεία στήριξης και καθοδήγησης που παρέχει το Επιμελητήριο στους νέους επιχειρηματίες.

Συνεργασία και Προοπτικές

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία της συνεργασίας και της αξιοποίησης των τοπικών πόρων ως «κλειδιά» για την επαγγελματική εξέλιξη. Η παρουσία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Προποντίδας, Δέσποινας Ραμανδάνη, υπογράμμισε τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης σε τέτοιες δράσεις.

Η εκδήλωση απέδειξε ότι η σωστή ενημέρωση μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για νέους δρόμους δημιουργίας, συνδέοντας αποτελεσματικά την εκπαίδευση με τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Loading

Play