Αναβλήθηκε η έξωση της 92χρονης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, από το σπίτι της στην Ηλιούπολη, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα έχει αναπηρία 87%.
Έξω από το σπίτι είχαν συγκεντρωθεί από τις 10:00 πολίτες, καθώς και μέλη και στελέχη της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ).
«Είμαστε εδώ έξω από το σπίτι μιας 92χρονης γυναίκας με αναπηρία 87% που απειλείται με έξωση. Αυτή είναι βαρβαρότητα και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η έξωση ευτυχώς σήμερα με όλη αυτή την κινητοποίηση που έγινε σταμάτησε. Η ΕΛΑΣ δεσμεύεται για την πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας και υποχρεωτικές βιώσιμες ρυθμίσεις οφειλών με βάση το πραγματικό εισόδημα. Δεν μπορεί οι άνθρωποι να βρίσκονται στο έλεος των τραπεζών και των funds. Γιατί τα χρέη ρυθμίζονται. Η αξιοπρέπεια όμως δεν πλειστηριάζεται», τόνισε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κώστας Καρπουχτσής.
View this post on Instagram
Η προγραμματισμένη για σήμερα έξωση της 92χρονης πολύτεκνης μητέρας με αναπηρία 87% αναβλήθηκε, όμως η απειλή παραμένει. «Η σημερινή αναβολή δεν σημαίνει ότι η υπόθεση έχει τελειώσει. Οφείλουμε να παραμείνουμε σε εγρήγορση, με άμεσα αντανακλαστικά και συλλογική οργάνωση, ώστε να αποτρέψουμε κάθε νέα απόπειρα έξωσης. Ο αγώνας δεν τελειώνει με μια αναβολή!», υπογράμμισε από την πλευρά της η Ένωση Ενοικιαστών/τριών Θεσσαλονίκης.
![]()
