Η επιστροφή των πολιτών β κατηγορίας του Μάριου Πόντικα στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Η επιστροφή των πολιτών β κατηγορίας του Μάριου Πόντικα στο θέατρο Τζένη Καρέζη

Σχεδόν μισό αιώνα μετά την πρώτη της παρουσίαση στην Ελλάδα, η εμβληματική παράσταση «Πολίτες β κατηγορίας» του Brian Friel επιστρέφει στο θέατρο Τζένη Καρέζη, προσφέροντας μια ανατριχιαστική υπενθύμιση ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται και ότι η ανθρώπινη κραυγή για δικαιοσύνη είναι πάντα επίκαιρη.

Η παράσταση ακολουθεί τρεις καθημερινούς ανθρώπους που βρίσκονται παγιδευμένοι στο Δημαρχείο της πόλης τους, μετά από μια διαδήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα που εξελίσσεται σε βίαιη σύγκρουση με τις δυνάμεις ασφαλείας. Σε αυτή τη δραματική κατάσταση, μοιράζονται τους φόβους και τις αλήθειές τους, αποκαλύπτοντας τις προσωπικές τους ιστορίες.

Το κράτος τους χαρακτηρίζει τρομοκράτες, ενώ οι θεατές παρακολουθούν την αλήθεια να αποκαλύπτεται. Οι πολίτες β΄ κατηγορίας του Brian Friel προσφέρουν μια καυστική ματιά στη βία της εξουσίας και στην κατασκευή ενόχων, αναδεικνύοντας τη σύγκρουση ανάμεσα στην ανθρώπινη αλήθεια και την πολιτική αφήγηση.

Με αφορμή την ιστορία που είναι εμπνευσμένη από τα γεγονότα της Ματωμένης Κυριακής στο Derry της Ιρλανδίας το 1972, το έργο χτυπά στην καρδιά του πολιτικού κυνισμού, μετατρέποντας μια ιστορική τραγωδία σε καθρέφτη του σήμερα. Μια αιχμηρή υπενθύμιση για το δικαίωμα στην ελευθερία σχεδόν 50 χρόνια μετά, στην ίδια σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη.

Η παράσταση έχει μεταφραστεί από τον Μιχάλη Σιώνα, ενώ τη δραματουργική επεξεργασία έχουν αναλάβει οι Τζένη Κόλλια και Μιχάλης Σιώνας. Σκηνοθετεί η Τζένη Κόλλια, με τη συμμετοχή γνωστών ηθοποιών όπως ο Χρήστος Σαπουντζής και η Βασιλική Διαλυνά.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:30, με διάρκεια 75 λεπτά. Για περισσότερες πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το inTickets.

Βίντεο:

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play