Μυστήριο με την οσμή αερίου στο συγκρότημα της Γκράβας: Παραμένουν κλειστά τα σχολεία

Μυστήριο με την οσμή αερίου στο συγκρότημα της Γκράβας: Παραμένουν κλειστά τα σχολεία

Σχεδόν έναν μήνα μετά την πρώτη έντονη οσμή αερίου που κινητοποίησε μαθητές και εκπαιδευτικούς, το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της χώρας, η Γκράβα, με τους 4.000 μαθητές, δεν λειτούργησε ούτε σήμερα.

Ο έλεγχος που έγινε στο εσωτερικό δίκτυο σωληνώσεων φυσικού αερίου έδειξε ότι δεν υπάρχει διαρροή, όμως ακόμη δεν έχουν δοθεί οι πιστοποιήσεις για την επαναλειτουργία.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων έδειξαν πως το δίκτυο φυσικού αερίου είναι στεγανό, με το πρόβλημα να εντοπίζεται στα χαρτιά, καθώς διαπιστώθηκε ότι η πραγματική εικόνα των εγκαταστάσεων διαφέρει από τις παλιές μελέτες.

Τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση, όμως οι μαθητές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα συνδεσιμότητας. Μέχρι τις τελικές υπογραφές που θα πιστοποιούν την απόλυτη ασφάλεια των εγκαταστάσεων, οι μαθητές δεν θα επιστρέψουν στο σχολείο.

Ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει ότι, από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την οσμή αερίου στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως όφειλε.

Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε και ο δευτερογενής έλεγχος από πλευράς του δήμου. Σύμφωνα με το πόρισμα της εταιρείας που έκανε τον έλεγχο, δεν διαπιστώθηκε διαρροή.

«Θα προχωρήσουμε στις ενέργειες που ζητούνται. Ωστόσο, η προέλευση της οσμής παραμένει αδιευκρίνιστη και απαιτεί συγκεκριμένες απαντήσεις».

Ο δήμος καλεί ξανά το Υπουργείο Παιδείας να δώσει εντολή στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) να διενεργήσει τους αναγκαίους ελέγχους και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξακριβωθεί η αιτία της οσμής.

Η ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων παραμένει αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Μέχρι να γίνουν όλοι οι έλεγχοι, το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας θα μείνει κλειστό και τα μαθήματα θα συνεχιστούν με τηλεκπαίδευση.

Loading

Play