Ποινές φυλάκισης σε πρώην στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ: 5 χρόνια και 8 μήνες για Μελά και Ρέππα

Ποινές φυλάκισης σε πρώην στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ: 5 χρόνια και 8 μήνες για Μελά και Ρέππα

Ποινές φυλάκισης 5 ετών και 8 μηνών επιβλήθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, τον Δημήτρη Μελά και την Αθανασία Ρέππα, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για πλημμελήματα που σχετίζονται με την παράβαση καθήκοντος και την υπόθαλψη εγκληματία.

Η απόφαση του δικαστηρίου έχει σημαντικές επιπτώσεις στην έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, καθώς οι δικαστές αποφάσισαν να διαβιβάσουν τα πρακτικά της δίκης για αξιοποίηση από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, εστιάζοντας σε ενδεχόμενες ευθύνες και άλλων στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ και πολιτικής ηγεσίας.

Επιπλέον, στους δύο καταδικασθέντες επιβλήθηκε περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ο οποίος θα παραμείνει σε ισχύ έως την εκδίκαση της κατηγορίας της υπεξαγωγής εγγράφου, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Το δικαστήριο χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση των κατηγορουμένων, παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα, ο οποίος επισήμανε τον κίνδυνο τέλεσης νέων αδικημάτων και τόνισε την ιδιαίτερη θέση της κυρίας Ρέππα στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο εισαγγελικός λειτουργός είχε προτείνει αυστηρότερα μέτρα, όπως εγγυοδοσία 100.000 ευρώ και απαγόρευση απασχόλησης στον δημόσιο τομέα, ενώ η υπεράσπιση αντέτεινε ότι αυτές οι προτάσεις συνιστούν πρόωρη επιβολή ποινής.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play