Σκηνές που θυμίζουν ταινία δράσης εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής (5/7) σε ζαχαροπλαστείο στη Νίκαια, όταν ένας ληστής επιχείρησε να κλέψει χρήματα από το ταμείο, αλλά βρήκε μπροστά του την αποφασιστική αντίσταση της υπαλλήλου.
Το περιστατικό καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος. Στα πλάνα, η υπάλληλος φαίνεται να παλεύει με τον δράστη, ο οποίος εισήλθε στο κατάστημα κρατώντας ένα όπλο. Όταν διαπίστωσε ότι ήταν ψεύτικο, δεν δίστασε να του αντισταθεί.
«Πήρα τη σφουγγαρίστρα και τον χτύπησα στα χέρια», δήλωσε η υπάλληλος μιλώντας στο Live News. Η ληστεία συνέβη στις 22:42, όταν ο δράστης, ντυμένος με καπέλο και μάσκα, απείλησε την υπάλληλο την ώρα που σφουγγάριζε.
Η γυναίκα, παρά την απειλή, διατήρησε την ψυχραιμία της και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να αντιδράσει. Στην προσπάθειά της να κερδίσει χρόνο, πάτησε το κουμπί πανικού, προκαλώντας την ενεργοποίηση του συναγερμού. Στη συνέχεια, κρύφτηκε πίσω από τις βιτρίνες με τα γλυκά, ενώ ο δράστης άρχισε να πυροβολεί.
Η υπάλληλος, αναγνωρίζοντας ότι το όπλο ήταν ψεύτικο από τον ήχο του πυροβολισμού, αποφάσισε να βγει από την κρυψώνα της και να επιτεθεί στον ληστή με τη σφουγγαρίστρα. «Καθαρά από αντίδραση και φόβο, έτσι;» δήλωσε, περιγράφοντας τη στιγμή της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου, το κατάστημα έχει γίνει στόχος 21 ληστειών τα τελευταία χρόνια, με την ίδια υπάλληλο να έχει βιώσει και προηγούμενα περιστατικά. Παρά τις επενδύσεις σε συστήματα ασφαλείας, οι υπεύθυνοι ζητούν περισσότερη αστυνομική παρουσία στην περιοχή, καθώς οι ληστείες συνεχίζονται.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()

