Σημαντικές αποφάσεις αναμένονται για την κρίση ύδρευσης στην Αττική, με την κυβέρνηση να εξετάζει προτάσεις για αύξηση τιμών. Σε σύσκεψη υψηλού επιπέδου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και προεδρεύτηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, συζητήθηκαν μέτρα για την αντιμετώπιση πιθανής έλλειψης νερού στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όπου διαμένει σχεδόν το μισό του πληθυσμού της χώρας, δηλαδή περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τις προσεχείς εβδομάδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υδάτινοι πόροι της περιοχής της Αττικής επαρκούν για ενάμιση χρόνο. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί αν οι βροχοπτώσεις δεν είναι ικανοποιητικές κατά τη διάρκεια του επόμενου χειμώνα.
Μία από τις προτάσεις που εξετάζονται εδώ και καιρό είναι η αύξηση των τιμών νερού στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης. Παρόλο που δεν έγιναν ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μια τέτοια προοπτική ενδέχεται να συζητήθηκε, καθώς έχει μελετηθεί εκτενώς και έχει προταθεί έμμεσα.
Οι τιμές νερού στις περισσότερες αστικές περιοχές της Ελλάδας θεωρούνται χαμηλές, ενώ ορισμένες τουριστικές περιοχές πλήττονται από υψηλές χρεώσεις. Άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα σχετικά με τη χρήση του νερού περιλαμβάνουν διαρροές από τις υδραυλικές σωληνώσεις, υπερβολική σπατάλη για γεωργικές χρήσεις, παράνομη διάτρηση πηγαδιών και έλλειψη ταμιευτήρων.
Εκτός από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχαν στη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος και στελέχη της εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης της ευρύτερης περιοχής Αθηνών-Πειραιώς, γνωστής ως ΕΥΔΑΠ.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
