«Υπάρχουν πολιτικές, τα αποτελέσματα των οποίων δεν αποτυπώνονται αποκλειστικά σε αριθμούς ή ποσοστά. Αποτυπώνονται στα πρόσωπα όσων κέρδισαν χρόνια ζωής, χάρη σε μια απλή εξέταση που έγινε εγκαίρως με πρόνοια της πολιτείας.» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.
«Όπως επισημαίνει ο πρωθυπουργός πρόκειται για μια πολιτική με ευρύ κοινωνικό αποτύπωμα, καθώς σχεδόν 900.000 γυναίκες μεταξύ 45 και 74 ετών έλαβαν το σχετικό sms και έκαναν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία.» Σε 53.601 από αυτές εντοπίστηκαν ευρήματα, επιτρέποντάς τους να ξεκινήσουν έγκαιρα τη θεραπεία.
«Η πολιτεία συνεχίζει να επενδύει στην πρόληψη ως καθολικό δικαίωμα, προωθώντας την ως στάση ζωής. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, ας κάνουμε, λοιπόν, το βήμα. Για εμάς και για όσους αγαπάμε.» γράφει ο πρωθυπουργός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
![]()
