Αυστραλία: Βρέθηκαν οι μετανάστες που είχαν κρυφτεί σε επικίνδυνο δάσος

Τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας αναφέρουν ότι βρέθηκαν εν τέλει σώοι και ασφαλείς όλοι οι παράνομοι μετανάστες που επέβαιναν σε βιετναμέζικο πλοίο και κατάφεραν να φτάσουν στις ακτές της βόρειας Αυστραλίας, σε μια πολύ επικίνδυνη περιοχή γεμάτο κροκόδειλους και φίδια.

propoli

Το περιστατικό είχε συμβεί την Κυριακή, όταν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής στην πολιτεία του Κουίνσλαντ, είχαν ειδοποιήσει τις αρχές καθώς είχαν δει ορισμένους παράτυπους μετανάστες να κατευθύνονται προς ένα πολύ επικίνδυνο τροπικό δάσος στο οποίο εντοπίζονται πολλά άγρια ζώα.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας το σκάφος κατευθυνόταν στην περιοχή Noah Beach, προκειμένου να λάβει οδηγίες για το που θα κινηθεί στη συνέχεια από άλλα μέλη μίας οργάνωσης λαθρεμπορίου κοντά στο Σίδνεϊ.

Μέχρι στιγμής η ακτοφυλακή που περιπολεί τα θαλάσσια σύνορα δεν έχει επιβεβαιώσει από την πλευρά της ότι έχουν βρεθεί όλοι οι επιβαίνοντες στο σκάφος.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Πίτερ Ντούτον επισήμανε ότι το σκάφος το οποίο βρέθηκε μισοβυθισμένο, ερχόταν από το Βιετνάμ και πρόκειται για το πρώτο σκάφος με αιτούντες άσυλο που κατάφερε να προσεγγίσει το έδαφος της Αυστραλίας από το 2014. Κατέστησε επίσης σαφές ότι οι επιβαίνοντες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στην Αυστραλία.

Loading