Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία δε θα πληρώνει για την Ευρώπη των λαϊκιστών»

Την άρνηση της Γαλλίας να πληρώνει τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σε σέβονται «τις θεμελιώδεις αρχές» του μπλοκ, όπως αυτήν της αλληλεγγύης, εξέφρασε σε ομιλία του στο Παρίσι προς τους Γάλλους πρεσβευτές, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

propoli

Ο Γάλλος αξιωματούχος, αναφερόμενος κυρίως στις κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του Παρισιού, κυρίως για τον «χρησιμοθηρικό» τρόπο με τον οποίον βλέπουν οι χώρες αυτές την Ένωση, ξεκαθαρίζοντας πως «(η Γαλλία) δεν είναι έτοιμοι να πληρώνει για αυτήν την Ευρώπη».

«Κάθε κράτος μέλος είναι ελεύθερο να εκλέγει τους ηγέτες που επιθυμεί αλλά το δικό μας όραμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως μια ομάδα συμμαχιών και αξιών, δεν είναι συμβατό με τις κυβερνήσεις που δεν σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες και δεν αισθάνονται με κανέναν τρόπο ότι δεσμεύονται από την κοινοτική αλληλεγγύη», δήλωσε.

«Κατά βάθος, έχουν μια χρησιμοθηρική προσέγγιση της Ένωσης, με βάση την οποία δεν επιλέγουν παρά μόνο αυτό που τις συμφέρει και κατά βάση την ανακατανομή του χρήματος», ανέφερε ο Λε Ντριάν.

Τέλος ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο ζήτημα του μεταναστευτικού. «Ελπίζουμε να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια γαλλογερμανική θέση πριν από τη σύνοδο του Σάλτσμπουργκ, στις 20 Σεπτεμβρίου, ώστε να μην αφήσουμε αυτό το θέμα στους λαϊκιστές, στους εμπόρους ψευδαισθήσεων και επειδή ξέρουμε ότι η γαλλογερμανική σχέση είναι ο κινητήρας της ευρωπαϊκής ανάκαμψης», ανέφερε ο Λε Ντριάν.

Loading