Ιταλία: Ο Σαλβίνι δεν δέχεται άλλα δύο πλοία με μετανάστες

Συνεχίζοντας την σκληρή πολιτική του στο μεταναστατευτικό, ο υπουργός Εσωτερικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι τόνισε σήμερα ότι δεν πρόκειται να αφήσει άλλα δύο πλοία ανθρωπιστικών οργανώσεων να «δέσουν» σε λιμάνια της χώρας.

propoli

Επί της ουσίας πρόκειται για το γερμανικό Sea – Watch και το Mission Lifeline, όπως ανέφερε ο ίδιος ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά στο Facebook.

“Η Ιταλία δεν υποθάλπει παράνομες δραστηριότητες”

«Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ιταλία δεν θέλει πλέον να υποθάλπει παράνομες δραστηριότητες σε σχέση με τη μετανάστευση, επομένως πρέπει να βρουν άλλα λιμάνια (όχι ιταλικά) για να κατευθυνθούν» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, οι δύο ΜΚΟ έχουν αναπτύξει τα πλοία τους ανοικτά των λιβυκών ακτών με στόχο «να μαζέψουν έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που εγκαταλείπονται από διακινητές στη θάλασσα».

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες, η Ιταλία δεν επέτρεψε σε ένα άλλο πλοίο που μετέφερε 600 μετανάστες, το Aquarius να δέσει σε λιμάνι της, ενώ το ίδιο έπραξε και η Μάλτα, πριν αναχωρήσει τελικά για τη Βαλένθια της Ισπανίας.

Loading