Προσφυγή εναντίον της Ρωσίας κατέθεσε η εφαρμογή Telegram

Έντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της ηλεκτρονικής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, Πάβελ Τσίκοφ, στην απόφαση της ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να απαγορέψει την χρήση της εφαρμογής εντός της επικράτειάς της.

propoli

Η Telegram μάλιστα, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για αυτή την ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι το μπλοκάρισμα της συγκεκριμένης εφαρμογής, είχε εφαρμοστεί, όταν το δικαστήριο της περιοχής Ταγκάνκα της Μόσχας στις 13 Απριλίου έκανε δεκτή την προσφυγή της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής Roskomnadzor κατά της ηλεκτρονικής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, επειδή δε δέχθηκε να παραδώσει στην FSB (ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, την πρώην KGB) τα κλειδιά αποκωδικοποίησης των μηνυμάτων των χρηστών της εφαρμογής. Στις 16 Απριλίου οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών άρχισαν να μπλοκάρουν την εφαρμογή.

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας

«Τον Μάρτιο του 2018 η εταιρεία Telegram απευθύνθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διαμαρτυρόμενη γα την παραπομπή της στην δικαιοσύνη επειδή αρνήθηκε να παραδώσει τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική αλληλογραφία. Το ΕΔΑΔ καταχώρισε την προσφυγή τον Μάιο και πρότεινε να γίνει νέα προσφυγή όσον αφορά το μπλοκάρισμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων. Σήμερα ο εκπρόσωπος της εταιρείας στο ΕΔΑΔ Νταμίρ Γκαϊνουντίνοφ απέστειλε στο δραστήριο νέα προσφυγή», ανακοίνωσε ο Τσίκοφ στην σελίδα του στο Telegram

Loading