Τέλος και με τη βούλα η πολιτική της «μηδενικής ανοχής»

Τέλος και επίσημα έβαλε η ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών στην μεταναστευτική πολιτική της «μηδενικής ανοχής», η οποία διαχώριζε τους γονείς από τα ανήλικα τέκνα τους, που υπεισέρχονταν στην χώρα χωρίς τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα.

propoli

Συγκεκριμένα χθες, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, ανακοίνωσε ότι η Βουλή σκόπευε να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο βάσει του οποίου θα τερματίζονταν η πολιτική της μηδενικής ανοχής και στην θέση της θα εφαρμόζονταν μια πιο εναλλακτική πρακτική διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης.

«Δεν πιστεύουμε ότι οι οικογένειες πρέπει να χωρίζονται, τελεία και παύλα», ανέφερε σε ομιλία του ο Ράιαν προσθέτοντας παράλληλα ότι  «με τον νόμο μας, όταν οι μετανάστες θα διώκονται διότι πέρασαν παράνομα τα σύνορα, οι οικογένειες θα παραμένουν κατά τη διάρκεια όλης της νομικής διαδικασίας, υπό τον έλεγχο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας».

Το νομοσχέδιο προβλέπει επιπρόσθετη χρηματοδότηση προκειμένου το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να μπορεί να «στεγάσει και να φροντίσει τις οικογένειες καθ’ όλη τη διαδικασία».

«Μπορούμε να εφαρμόσουμε τους νόμους για τη μετανάστευση χωρίς να διαλύουμε οικογένειες» κατέληξε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Με υπογραφή Τραμπ το τέλος της «μηδενικής ανοχής»

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος μετά την αυστηρή κριτική που δέχθηκε από πολλαπλές κατευθύνσεις οι οποίες έκαναν λόγω για μια βάρβαρη πρακτική διαχείρισης του ζητήματος, αποφάσισε να υπογράψει και να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη πολιτική που μέχρι πρότινος εφάρμοζε.

Κατά την διάρκεια που υπέγραφε το σχετικό διάταγμα στο Οβάλ Γραφείο, ανέφερε στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, πως «στόχος είναι να παραμένουν οι οικογένειες μαζί, ενώ την ίδια ώρα διασφαλίζουμε ότι έχουμε πολύ ισχυρά, πολύ γερά σύνορα. Αυτό με απασχόλησε πάρα πολύ. Δεν μου αρέσει να βλέπω οικογένειες να χωρίζονται. Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος που έχει καρδιά θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο».

Μάλιστα, ο Τραμπ αποκάλυψε ότι τόσο η κόρη του Ιβάνκα, όσο και η σύζυγός του Μελάνια Τραμπ ασχολήθηκαν προσωπικά με το ζήτημα.

Βάσει του διατάγματος, που υπέγραψε ο Τραμπ, δίνεται εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να επιδιώξει την τροποποίηση της σχετικής δικαστικής απόφασης προκειμένου να επιτρέπεται εν τέλει στις οικογένειες που εισέρχονται στις ΗΠΑ παράνομα να παραμένουν μαζί κατά τη διάρκεια της κράτησής τους,  έως την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας που έχει κινηθεί αυτομάτως σε βάρος τους.

Loading