Την πιο ζεστή εβδομάδα του έτους διανύει η Ιταλία

Στα ύψη έχει ανέβει η θερμοκρασία στην γειτονική Ιταλία, η οποία σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, διανύει την πιο ζεστή εβδομάδα του έτους, γεγονός που προκαλεί την έντονη δυσφορία των Ιταλών.

propoli

Στο αποκορύφωμα του καύσωνα, που σημειώθηκε μέσα στην εβδομάδα η θερμοκρασία σε ορισμένες πόλεις άγγιξε κατά τόπους ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο καύσωνας πλήττει πολλές περιοχές της γείτονος, από την κεντρική και βόρεια Ιταλία, μέχρι και το νησί της Σαρδηνίας. Οι πόλεις οι οποίες σήκωσαν το κύριο αυτό βάρος αυτού του φαινομένου είναι η Γένοβα, η Περούτζια και η Μπολόνια. Στην Ρώμη, το θερμόμετρο δεν έχει ξεπεράσει μέχρι τώρα τους 36 βαθμούς, αλλά με πολύ υψηλό ποσοστό υγρασίας.

Παράλληλα και τις νυχτερινές ώρες οι θερμοκρασίες δεν πέφτουν κάτω από τους 25 βαθμούς, κάτι που υπολογίζεται ότι προκαλεί αϋπνία σε τουλάχιστον 12 εκατομμύρια Ιταλούς. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται βαθμιαία υποχώρηση του καύσωνα, με επιστροφή στον μέσο όρο των θερμοκρασιών των περασμένων ετών.

Η ιταλική ένωση αγροτών Coldiretti, τέλος, έκανε γνωστό ότι, πιθανότατα λόγω και της μεγάλης ζέστης, το φετινό καλοκαίρι η κατανάλωση οπωροκηπευτικών προϊόντων σημειώνει εμφανή αύξηση.

Loading