Το βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP δε στηρίζει Μέι για το Brexit

Η επικεφαλής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, ανέφερε ότι οι 10 βουλευτές του κόμματός της, δεν πρόκειται να στηρίξουν με την ψήφο τους την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, στο βρετανικό κοινοβούλιο, σε σχέση με το σχέδιό της για το Brexit.

propoli

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ζήτημα των συνόρων της Βορείου Ιρλανδίας που ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την Δημοκρατία της Ιρλανδίας, έχει αποτελέσει σημείο τριβής ανάμεσα στην Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τους όρους του Brexit.

«Αν (σ.σ. η Τερέζα Μέι) προωθήσει αυτά που αναφέρονται στην επιστολή της, δεν θα είμαστε σε θέση να τα στηρίξουμε», ανέφερε η Αρλίν Φόστερ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι RTE.

«Θα πρέπει τώρα να αποφασίσει αν θέλει να προχωρήσει σε αυτόν τον δρόμο, γνωρίζοντας ότι δεν θα έχει τη στήριξη των 10 βουλευτών του DUP στο Γουεστμίνστερ», πρόσθεσε.

Το DUP κατηγορεί τη Μέι ότι προτιμά να θυσιάσει την ενότητα της χώρας για να εξασφαλίσει μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, δεχόμενη ένα ειδικό καθεστώς για τη Βόρεια Ιρλανδία.

Loading