Αφγανιστάν: Νέος σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην χώρα – Για τεράστιες απώλειες κάνουν λόγο οι αρχές

Στο Αφγανιστάν, η χώρα βρίσκεται υπό τον φόβο σεισμικών δονήσεων, καθώς ένας νέος μεγάλος σεισμός με μέγεθος 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει τη δυτική επαρχία Χεράτ.

Αυτή η δόνηση ανάγκασε τις αρχές να κινητοποιήσουν ξανά ομάδες αρωγής και διάσωσης, ενώ ήδη βρίσκονταν στο πεδίο μετά από τους μεγάλους σεισμούς που είχαν συμβεί το Σάββατο.

propoli

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν θύματα από τον νέο σεισμό, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, Τζανάν Σαγίκ.

Οι σεισμοί του περασμένου Σαββάτου προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 2.400 ανθρώπων, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση των Ταλιμπάν, και αποτελούν μία από τις πιο καταστροφικές σειρές σεισμών που έχουν σημειωθεί φέτος στον κόσμο.

Από το γραφείο του κυβερνήτη της Χεράτ εκδόθηκε δήλωση που αναφέρει πως ορισμένες περιοχές γύρω από την περιοχή που είχε ήδη καταστραφεί από τους προηγούμενους σεισμούς αντιμετωπίζουν “τεράστιες απώλειες”.

Ο Τελευταίος σεισμός, σύμφωνα με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ), είχε μέγεθος 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εκδηλώθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

Δείτε επίσης: Κύπρος – Πόλεμος στο Ισραήλ: Έτοιμα τα νοσοκομεία να δεχτούν τραυματίες

Loading