Θεσσαλονίκη: Παραμένει το πρόβλημα με την αυτοσχέδια χωματερή στην οδό Ρωξάνης – Βουνά σκουπιδιών και έντονη δυσοσμία λίγα μέτρα από το κέντρο της πόλης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ίδια και απαράλλαχτη είναι η κατάσταση με την… πρόχειρη χωματερή στην οδό Ρωξάνης του Δήμου Θεσσαλονίκης, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

propoli

Πλάνα/μοντάζ: Κωνσταντίνος Δέσκας

Τον περασμένο χειμώνα, τον Φεβρουάριο συγκεκριμένα, η Politic είχε κάνει εκτενή αναφορά για το πρόβλημα που υπάρχει στον εν λόγω δρόμο, που έχει μετατραπεί σε σκουπιδόποτο και οκτώ μήνες μετά τίποτα δεν έχει αλλάξει, με τον Δήμο Θεσσαλονίκης να… σφυρίζει αδιάφορα.

Πρόκειται για ένα σημείο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τους αρμόδιους φορείς, καθώς είναι απαράδεκτο σε σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις να υπάρχουν… αυτοσχέδιες χωματερές τόσο κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Η οδός Ρωξάνης βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το εμπορικό κέντρο One Salonica και τα ΚΤΕΛ Μακεδονίας, σε κοντινή απόσταση με το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εκεί κάποιοι ασυνείδητοι επιλέγουν να πετούν όλων των ειδών τα αντικείμενα που δεν χρειάζονται, όπως μπάζα, πλαστικές σακούλες, σωλήνες, μπουκάλια, καρέκλες, στρώματα, παράθυρα, καλώδια και λάστιχα, ενώ -πλέον- υπάρχουν ακόμα και παρατημένα αυτοκίνητα. Ασφαλώς, αυτές οι εικόνες είναι το αποτέλεσμα της απάθειας του Δήμου Θεσσαλονίκης, που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχει φροντίσει να καθαρίσει την περιοχή, η οποία με τόσα στοιβαγμένα σκουπίδια έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα.

Άλλωστε, η έντονη δυσοσμία δημιουργεί μια αποπνικτική ατμόσφαιρα πέριξ της οδού Ρωξάνης, με εκατοντάδες οδηγούς να τη διασχίζουν καθημερινά, περνώντας ανάμεσα από… ολόκληρα βουνά σκουπιδιών. Είναι δεδομένο ότι όσο ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν αποφασίζει να προχωρήσει σε ενέργειες καθαρισμού της περιοχής, τόσο θα αυξάνεται το μέγεθος του προβλήματος και είναι απορίας άξιο πως μια πρόχειρη χωματερή δεν έχει ενεργοποιήσει κανέναν αρμόδιο, προκειμένου -έστω και την ύστατη ώρα- να καθαριστεί το μέρος.

Εν κατακλείδι, ίσως η διαμορφωθείσα κατάσταση στην οδό Ρωξάνης να «βολεύει» (τους λόγους ας τους εξηγήσουν οι υπεύθυνοι) και πιθανόν αυτός να είναι ο λόγος που τα τελευταία χρόνια τα συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν έχουν λάβει εντολή για άμεσο καθαρισμό της περιοχής.

Δείτε το βίντεο με την αυτοψία της Politic, καθώς επίσης και ενδεικτικές φωτογραφίες που προκαλούν θλίψη:

Δείτε επίσης: Αττική: Σύλληψη Τούρκου κουρδικής καταγωγής που στρατολογούσε κόσμο στο PKK

Loading