Αφγανιστάν: Επίθεση με ρουκέτες στην Καμπούλ (video)

Οι πηγές αναφέρουν ότι τρεις ρουκέτες έπεσαν σήμερα το πρωί κοντά στο προεδρικό παλάτι στην Καμπούλ, όπου μιλούσε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Άσραφ Γάνι.

Σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών, τρεις ρουκέτες, εκ των οποίων εξερράγησαν οι δύο,  εκτοξεύθηκαν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, κοντά στο προεδρικό παλάτι εν ώρα ομιλίας του προέδρου του Αφγανιστάν, με αφορμή την μουσουλμανική γιορτή της θυσίας, ‘Είντ αλ-Άντχα.

propoli

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα· 06:30 ώρα Ελλάδας) τον συριστικό ήχο δύο ρουκετών και κατόπιν δύο εκρήξεις, μέσα στην «πράσινη ζώνη», την αυστηρά φυλασσόμενη περιοχή της αφγανικής πρωτεύουσας όπου βρίσκονται το προεδρικό παλάτι, ξένες πρεσβείες και η αποστολή του ΟΗΕ.

Αργότερα, η ομιλία του προέδρου και η προσευχή συνέχισαν κανονικά ενώ ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών, ο Μιρουάις Στανικζάι, ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένας τραυματισμός.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος δήλωσε:«Οι εχθροί του Αφγανιστάν εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες εναντίον διαφόρων τοποθεσιών στην Καμπούλ. Μια ρουκέτα έπεσε πίσω από το τέμενος Έιντ Γκα, η δεύτερη πίσω από το (εμπορικό) κέντρο Gulbahar και η τρίτη κοντά στο (πάρκο) Σαμάν ι Χουζόρι».

Και τα τρία σημεία στα οποία αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος βρίσκονται σε ακτίνα περίπου ενός χιλιομέτρου γύρω από το προεδρικό παλάτι, το οποίο έχει γίνει στόχος επιθέσεων με ρουκέτες αρκετές φορές στο παρελθόν – η πιο πρόσφατη έγινε τον Δεκέμβριο. 

Η επίθεση αυτή σηματοδοτεί την δεύτερη επίθεση με αφορμή την μουσουλμανική γιορτή της θυσίας, καθώς ήδη χθες συνέβη θανατηφόρα επίθεση από βομβιστή αυτοκτονίας σε πυκνοκατοικημένη αγορά της Βαγδάτης, την ευθύνη για την οποία έλαβε το Ισλαμικό Κράτος. 

Aliri

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: ISIS: Ανέλαβε ευθύνη για την βομβαρδιστική επίθεση στη Βαγδάτη (video)

Loading