Κύπρος – Κατεχόμενα: Πολυπαιγμένο παραλήρημα…οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν (vid)

«Θα περιμένουμε την περάτωση της παράνομης επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας στα κατεχόμενα και εν συνεχεία θα τοποθετηθούμε και ως προς τις ενέργειες και ως προς τα διαβήματα που θα προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα, είπε ότι «ήταν αναμενόμενη η επανάληψη των απαράδεκτων τουρκικών θέσεων.

propoli

Θα αναμένουμε την περάτωση της επίσκεψης και εν συνεχεία θα τοποθετηθούμε και ως προς τις ενέργειες και ως προς τα διαβήματα, τα οποία θα πρέπει να προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία».

Στην ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι στηρίζει πλήρως την πρόταση που κατέθεσε ο Ερσίν Τατάρ στη Γενεύη, ενώ επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του για νέες πραγματικότητες στο νησί, στη βάση των οποίων θα πρέπει να επικεντρωθούν και οι προσπάθειες λύσης του Κυπριακού.

O Ταγίπ Ερντογάν κόντρα στις πληροφορίες που τον ήθελαν να κάνει όλες τις σημαντικές ανακοινώσεις που είχε να κάνει από το βήμα της ψευδοβουλής, περιορίστηκε στην επανάληψη του γνωστού ποιήματος για το Κυπριακό περί λύσης δύο κρατών καθώς και σε κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με τη δημιουργία νέων κυβερνητικών κτηρίων στο ψευδοκράτος.

«Η υπόθεση της Κύπρου», είπε, «είναι μια μεγάλη υπόθεση για εμάς. Αποτελεί το επιστέγασμα ενός αγώνα που γράφτηκε με το ηρωικό έπος του 1974». Και πρόσθεσε: Η ύπραξη του ψευδοκράτους, είναι για εμάς πάνω από όλα πολιτικό ζήτημα.»

Πάντως ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην παρουσία των Αζέρων βουλευτών εντός της ψευδοβουλής, ενώ σχετικά με τα “καλά νέα”, περιορίστηκε να πει πως θα ακολουθήσουν. Ωστόσο, αναφέρθηκε σε επενδύσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στα κατεχόμενα, ενώ αποκάλυψε πως θα κτιστεί νέο κτήριο για το προεδρικό μέγαρο στον κατεχόμενο Άγιο Δομέτιο όπου θα δημιουργηθεί και ο «κήπος του λαού».

Δείτε επίσης: Κύπρος: Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν

Loading