Ανατροπή με την επίθεση κατά του Μαχμούντ Αμπάς – Αναφορές ότι διαψεύδεται από Παλαιστίνιους

Το μεσημέρι της Τρίτης η αυτοκινητοπομπή του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς φέρεται πως δέχτηκε ένοπλη επίθεση.

Θρίλερ με την επίθεση που δέχθηκε με πυροβολισμούς ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, από υποστηρικτές της Χαμάς που άνοιξαν πυρ κατά του κονβόι που τον συνόδευε σε μια συνάντηση στη Δυτική Όχθη, θύμα της οποίας έπεσε ένας φρουρός του.

propoli

Ισραηλινά ΜΜΕ αμφισβητούν την επίθεση που δέχθηκε με πυροβολισμούς ο Μαχμούντ Αμπάς, αναφέροντας μεταξύ άλλων λόγων ότι μεταδόθηκε και αναπαράχθηκε κυρίως από τουρκικά ΜΜΕ. Παράλληλα, υπάρχουν και αναφορές στα διεθνή μέσα ότι οι Παλαιστίνιοι διέψευσαν την είδηση.

Η είδηση ότι το κονβόι του Μαχμούντ Αμπάς δέχθηκε πυροβολισμούς έγινε γνωστή νωρίτερα σήμερα (7.11.2023) το απόγευμα. Το τουρκικό πρακτορείο EHA Medya έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο, στο οποίο φέρεται να τραυματίζεται θανάσιμα ένας φρουρός του Αμπάς ενώ ακούγονται πυροβολισμοί κατά ριπάς.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση τα «Παιδιά του Abu Jandel», οι οποίοι έδωσαν 24ωρο τελεσίγραφο στον Μαχμούντ Αμπάς να δηλώσει ανοιχτά ότι είναι σε πόλεμο με την ισραηλινή κατοχή, διαφορετικά θα κάνουν ανταρσία.

Η οργάνωση «Παιδιά του Abu Jandel» έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της και ισχυρίζεται ότι είναι μέλη του μηχανισμού ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής στη Δυτική Όχθη.

Δείτε επίσης: Φον ντερ Λάιεν: Συζήτησε με τον Αμπντάλα για τη Μέση Ανατολή και το νέο πακέτο στήριξης της ΕΕ

Loading