Δανιηλίδης για Fly Over: «Θα έχουμε εμφράγματα και εγκεφαλικά στην πόλη!»

Ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, είναι βαθύτατα ανήσυχος για τις επιπτώσεις που αναμένεται να έχει η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή της υπερυψωμένης περιφερειακής οδού στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του έργου από τον Υφυπουργό Υποδομών, Νίκο Ταχιάο, είχε έντονη αντιπαράθεση, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του προς την κυβέρνηση.

propoli

Αναλυτικά όσα είπε στο Metropolis 95.5:

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, τα λέμε από το 2020 που άρχισε να πέφτει στην αντίληψή μας το τι ετοιμάζουνε.

Η σύμβαση είναι για 48 μήνες, σίγουρα θα πάρει και παράταση ακόμη ένα χρόνο, μιλάμε για 5 χρόνια μέσα στο νερό. Θα έχουμε καθημερινά (κυκλοφοριακά) εμφράγματα και εγκεφαλικά σε όλο το κέντρο της πόλης.

Οι πέντε βασικοί δρόμοι του κέντρου θα πρέπει να σηκώσουν το 80% της κίνησης του Περιφερειακού. Το είπαμε πριν καιρό ότι αυτό το έργο θα έπρεπε να ξεκινήσει όχι μόνο αφότου ολοκληρωθεί το μετρό. αλλά και αφού διορθωθεί ο εξωτερικός δακτύλιος του Περιφερειακού.

Πάμε ξυπόλυτοι στα αγκάθια…

Υπάρχουν λύσεις και μέτρα που μπορούνε να απαλύνουν την κατάσταση. Τα έχω προτείνει γραπτά.

Αρχικά, θα μπορούσαμε να κάνουμε μια θαλάσσια συγκοινωνία με Καταμαράν, για να μη χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα και τα αστικά οι Θεσσαλονικείς.

Επίσης, αντί να χρειαστούν 4-5 χρόνια για το έργο, μπορεί να γίνει σε 2 χρόνια, 24ωρες βάρδιες. Αυτό βολεύει και τους εργαζόμενους, γιατί θα παίρνουν περισσότερες απολαβές.

Επίσης, προτείναμε να αυξηθεί η τροχαία μετακινώντας ανθρώπους που δεν έχουν κανένα αντικείμενο στο αστυνομικό μέγαρο, όχι αυτούς από τα αστυνομικά τμήματα».

Δείτε επίσης: Νίκος Ταχιάος: «Δεν υπάρχει πιθανότητα και δυνατότητα καθυστέρησης ολοκλήρωσης του έργου – Όχι ένα άτομο στο αυτοκίνητο στον Περιφερειακό»

Loading