Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Λεκορνί από την Εθνοσυνέλευση

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Λεκορνί από την Εθνοσυνέλευση

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση απέρριψε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Λεκορνί. Υπέρ της πρότασης, την οποία είχε καταθέσει η Ανυπότακτη Γαλλία, ψήφισαν 271 βουλευτές, ενώ για την υιοθέτησή της ήταν αναγκαίοι 289 ψήφοι.

Στην πρώτη σοβαρή δοκιμασία της σήμερα στην Εθνοσυνέλευση, η κυβέρνηση του Σεμπαστιάν Λεκορνί βρισκόταν αντιμέτωπη με δύο προτάσεις μομφής που είχαν καταθέσει εις βάρος της το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν και το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν-Λυκ Μελανσόν. Οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούσαν ότι αμφότερες αυτές οι προτάσεις μομφής θα απορριφθούν μετά την απόφαση που έλαβε το Σοσιαλιστικό Κόμμα να μην τις υπερψηφίσει.

Μια «δαμόκλειος σπάθη» αιωρείται πάνω από το κεφάλι του Λεκορνί, ανέφερε χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, «καθώς η κυβέρνησή του ενδέχεται να ανατραπεί λίγες ώρες μετά τον διορισμό της», καθώς τα πάντα εξαρτώνται από τον αριθμό των βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού και του Σοσιαλιστικού κόμματος που δεν θα ακολουθήσουν τις επίσημες γραμμές των κομμάτων τους, δηλαδή την καταψήφιση των προτάσεων μομφής.

Loading

Play